FAQ - tutaj zadajemy krótkie pytania
Moderatorzy: Jatzoo, dragonfly
Borman napisał(a):Mam dwa pytanka dla szanownych,zaprawionch w boju kolegow.No przepraszam-dowodcow Ubotow .Mianowicie:
Istnieje skuteczny sposob na "upolowanie" jakiegos tomka na podstawie komunikatu z hydrofonu?Np. ship 300stopni, long range ,ect.
Czy wystarczy obrac kurs na"niego" wyplynac i cala naprzod?istnieje jakas szansa ,ze na niego wplyniemy?Czy moze sledzic go po hydrofonie?
Sposob postepowania z kontaktami zarowno tymi o kotrych dowiadujemy sie z radia (lub pojawiaja sie niespodziewanie na mapie) i trzeba do nich dojsc, jak rowniez tych z hydrofonu a wiec takich ktore sa na tyle blisko ze juz je slychac a wiec: "Polowanie, ilustrowany przyklad jak zatopis statek"
znajdziesz tu:
http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=88961
- Franz Vuttke
- Tonaż: 78.000 BRT
Siemka,
Jestem tutaj nowy wiec serdecznie wszystkich witam.
Mam pytanie, miałem już kiedyś SH3, lecz moja karta graficzna była za słaba (do tej pory mam ATI Radeon 7000, 64 mb) i nie obsługiwała wymaganego Pixel Shader'a przez co mialem białą tafle, że się tak wyraże "lodu" i gdy plynalem strasznie cieło . Obecnie zamierzam zakupić orginalnego Silent Huntera III na allegro, ale najpierw musze sie czegos od was dowiedzieć.
Czy karta graficzna "Sapphire Radeon 9550, 128 mb" wystarczy?
Przed zakupem SH3, zamierzam kupić tę kartę: http://www.allegro.pl/item163949045_now ... 28bit.html
Pytanie jest super pilne
Jestem tutaj nowy wiec serdecznie wszystkich witam.
Mam pytanie, miałem już kiedyś SH3, lecz moja karta graficzna była za słaba (do tej pory mam ATI Radeon 7000, 64 mb) i nie obsługiwała wymaganego Pixel Shader'a przez co mialem białą tafle, że się tak wyraże "lodu" i gdy plynalem strasznie cieło . Obecnie zamierzam zakupić orginalnego Silent Huntera III na allegro, ale najpierw musze sie czegos od was dowiedzieć.
Przed zakupem SH3, zamierzam kupić tę kartę: http://www.allegro.pl/item163949045_now ... 28bit.html
Pytanie jest super pilne
- Aguero_
- Tonaż: 20.000 BRT
Aguero_ napisał(a):
Pytanie jest super pilne
Spokojnie ja pogrywam na Radku 8500 i nie mam wiekszych problemow.
Inna sprawa, ze zamiast R9550 dolozylbym troche i kupil 9800 PRO. Milbys spokoj na o wiele dluzej.
- Franz Vuttke
Niestety ja mam to do siebie ze jak mam kase to szybko moge to roztrwonić wiec wole kupić te R9550 za wczasu, niz potem zalowac ze zadnej nie kupilem bo kase roztrwonilem. A nie bedzie ciąć na tym R9550 podczas deszczu/sztormu, albo coś musze być naprawde pewny na 100% że gra bedzie chodzila płynnie, aczkolwiek aktualnie stać mnie tylko na Radeon'a 9550.
- Aguero_
Aguero_ napisał(a):Niestety ja mam to do siebie ze jak mam kase to szybko moge to roztrwonić wiec wole kupić te R9550 za wczasu, niz potem zalowac ze zadnej nie kupilem bo kase roztrwonilem. A nie bedzie ciąć na tym R9550 podczas deszczu/sztormu, albo coś musze być naprawde pewny na 100% że gra bedzie chodzila płynnie, aczkolwiek aktualnie stać mnie tylko na Radeon'a 9550.
Czlowieku u mnie w czasie duzej fali pogina 16 fps, a to przeciez karta o klase nizej niz ta ktora zamierzasz kupic.
Hej poczytaj sobie o niej np. tu:
http://www.benchmark.pl/artykuly/recenz ... n9550.html
- Franz Vuttke
Franz Vuttke napisał(a):Aguero_ napisał(a):Niestety ja mam to do siebie ze jak mam kase to szybko moge to roztrwonić wiec wole kupić te R9550 za wczasu, niz potem zalowac ze zadnej nie kupilem bo kase roztrwonilem. A nie bedzie ciąć na tym R9550 podczas deszczu/sztormu, albo coś musze być naprawde pewny na 100% że gra bedzie chodzila płynnie, aczkolwiek aktualnie stać mnie tylko na Radeon'a 9550.
Czlowieku u mnie w czasie duzej fali pogina 16 fps, a to przeciez karta o klase nizej niz ta ktora zamierzasz kupic.
Hej poczytaj sobie o niej np. tu:
http://www.benchmark.pl/artykuly/recenz ... n9550.html
hehe nie bardzo sie znam na "fps'ach" bo jestem w tym temacie noobem, ale po twojej reakcji mniemam iż 16 to jest mało i ze jest sehr gut
na stronce ktora podales pisze ze to "dobry produkt" wiec zdecyduje sie na kupno
- Aguero_
Aguero_ napisał(a):
hehe nie bardzo sie znam na "fps'ach" bo jestem w tym temacie noobem, ale po twojej reakcji mniemam iż 16 to jest mało i ze jest sehr gut
na stronce ktora podales pisze ze to "dobry produkt" wiec zdecyduje sie na kupno
Wiesz rewelki to nie bedziesz mial w prownaniu z najnowszymi produktami tej branzy ale nie powinines narzekac. Musisz tylko wiedziec, ze jest to zakup raczej na krotki okres czasu.
Widze ze ten Radek 9550 to ubozsza wersja 9600. 9600 jednak nie polecam ci kupowac bo jej cena oscyluje wokol ceny 9800, a ta z kolei jest o niebo lepsza.
- Franz Vuttke
Aguero_ napisał(a):Czy karta graficzna "Sapphire Radeon 9550, 128 mb" wystarczy?
Kolejne pytanie do was szanowni forumowicze
Pytałem kolesia co sprzedaje ta karte ile uzyskała ona punktów w 3d Mark 2005 i on mi odpowiedzial ze 1245 pkt, moje pytanie brzmi: czy to dużo
Ja poprostu musze miec pewnosc ze SH3 bedzie na tym bez zarzutów chodził chociał juz dostałem od was info ze bedzie to wole dopytywać.
- Aguero_
Poczytaj o tych kartach tutaj:
http://www.benchmark.pl/artykuly/recenz ... _ICEQ.html
Prownaj na jakich gierach byly robione testy.
http://www.benchmark.pl/artykuly/recenz ... _ICEQ.html
Prownaj na jakich gierach byly robione testy.
- Franz Vuttke
brak statków w książce rozpoznawczej "N"
czy ktoś ma podobny problem ? mam tam same okręty, brak handlowych, pasażerskich itd.
- Pitter
- Tonaż: 17.000 BRT
Jak wyczytałem w temacie który zamknięto wyskakuje ci komunikat, że musisz ukończyć patrol ergo ukończ patrol... Jak masz nowego załoganta to mimo, że ty odbyłeś ileś tam patroli, on ma zero, a do awansu potrzebny jest minimum 1.
Pozdro
Pozdro
- z8k
- Tonaż: 62.000 BRT
Przedewszystkim musisz miec wolne awanse (taka zakladka w oknie zarzadzania zaloga). Jesli masz wolny awans a dana postac ma wymagana ilosc exp`a to robisz to dokladnie tak samo jak sie przyznaje medale. Klikasz na goscia na dole po prawej pokazuje ci sie okienko z jego danymi, przeciagasz awans na niego i po klopocie.(Na to okienko z jego danymi nie na postac)
P.S. Postacie, ktore mozesz awansowac sa po kliknieciu w zakladke awanse podswietlone na niebiesko
P.S. Postacie, ktore mozesz awansowac sa po kliknieciu w zakladke awanse podswietlone na niebiesko
- gonsalez
- Tonaż: 56.000 BRT
Kontaktowe uderzają w burtę i wyrywają w niej dziury. Tego typu zapalnik jest skuteczny tylko w wypadku gdy torpeda uderza w cel pod kątem zbliżonym do 90 stopni. Przy bardziej płaskim kącie torpeda ześlizguje się po burcie. Plusem tego zapalnika jest większa niezawodność.
Magnetyczny z kolei eksploduje pod kilem, co sprawia że zniszczenia są o wiele rozleglejsze. Można celować pod dowolnym kątem. Wadą jest przerażająca ilość niewypałów. Często torpeda wybucha jeszcze przed celem, czym zdradza naszą obecność. Celując magnetykiem musisz pamiętać żeby ustawić głębokość biegu torpedy na ok. metr pod dnem statku/okrętu. Przy wzburzonym morzu torpeda ma nieregularny bieg, przez co często zamiast wybuchnąć pod kilem, uderza w burtę.
Osobiście magnetyków używam rzadko, bo są bardzo zawodne.
Magnetyczny z kolei eksploduje pod kilem, co sprawia że zniszczenia są o wiele rozleglejsze. Można celować pod dowolnym kątem. Wadą jest przerażająca ilość niewypałów. Często torpeda wybucha jeszcze przed celem, czym zdradza naszą obecność. Celując magnetykiem musisz pamiętać żeby ustawić głębokość biegu torpedy na ok. metr pod dnem statku/okrętu. Przy wzburzonym morzu torpeda ma nieregularny bieg, przez co często zamiast wybuchnąć pod kilem, uderza w burtę.
Osobiście magnetyków używam rzadko, bo są bardzo zawodne.
- dragonfly
- Kapitän zur See
- Tonaż: 800.000 BRT
Ha a wlasnie, ze nie Mi sie doslownie zdarzylo kilka razy zeby zapalnik magnetyczny nie eksplodowal lub zrobil to za wczesnie. Zwykle wszystko jest cacy, choc nie probowalem nigdy uzywac magnetyka w mocno sztormowej pogodzie (w ogole rzadko wtedy atakuje chyba ze cel blisko)
Mowiac szczerze troche bylem zawiedziony ta niezawodnoscia zapalnikow magnetycznych. Pamietam,ze w Aces of the Deep, ilosc "Dud torpedo, sir!" byla zdecydowanie wieksza.
Ale ja w ogole mam sporo szczescia w SH III wiec moze to o to chodzi?
Mowiac szczerze troche bylem zawiedziony ta niezawodnoscia zapalnikow magnetycznych. Pamietam,ze w Aces of the Deep, ilosc "Dud torpedo, sir!" byla zdecydowanie wieksza.
Ale ja w ogole mam sporo szczescia w SH III wiec moze to o to chodzi?
- gonsalez
Dziekii prawdopodobnie ostatnie pytanie dotyczace oficera wachtowego Mianowicie przed misja ustawiam sobie pierwszego oficera (ze specjalizacja watchman) na mostku i po rozpoczeciu misji rzeczywiscie stoi na bacznosc na mostku, ale jesli sie zanurze i wynurze, to musze go recznie przydzielic na wachte ;( Jest na to jakis "myk"? Z gory dzieki za odp.
- Wojtek15
- Tonaż: 193.000 BRT
Dokladnie,ale powiem ci, ze trzymanie oficera(z watchamen) ciagle na mostku to strata jego energii, ktora moze byc potrzebna kiedy zacznie sie akcja.
Ja plynac normalnie morzem mam na mostku tylko podoficera ze specjalizacja watchman i 3 marynarzy. To w zupelnosci wystarczy zeby zauwazyc wrogi okret, dopiero wystawiam oficera, bo wtedy jest przydatny.
Ewentualnie oficer wachtowy jest na mostku gdy:
-jestem w okolicy, w ktorej jest b. duze prawdopodobientwo znalezienia wrazego okretu
-kiedy jest burza a hydrofonem wysluchalem wczesniej, ze w poblizu jest wrog, a po wynurzeniu chce go zobaczyc
W innych przypadkach jest moim zdaniem zbedny. Lepiej wykorzystac go do zmiany zmeczonych oficerow w przedziale dowodzenia lub do pomocy(np przy ladowaniu torped lub w silnikach gdy jest ostro)
P.S. Tak samo kiedy nie ma potrzeby, (czyli nie walcze) w przedziale dowodzenia nie jest obecny oficer od uzbrojenia. Spi sobie na pryczy
Ja plynac normalnie morzem mam na mostku tylko podoficera ze specjalizacja watchman i 3 marynarzy. To w zupelnosci wystarczy zeby zauwazyc wrogi okret, dopiero wystawiam oficera, bo wtedy jest przydatny.
Ewentualnie oficer wachtowy jest na mostku gdy:
-jestem w okolicy, w ktorej jest b. duze prawdopodobientwo znalezienia wrazego okretu
-kiedy jest burza a hydrofonem wysluchalem wczesniej, ze w poblizu jest wrog, a po wynurzeniu chce go zobaczyc
W innych przypadkach jest moim zdaniem zbedny. Lepiej wykorzystac go do zmiany zmeczonych oficerow w przedziale dowodzenia lub do pomocy(np przy ladowaniu torped lub w silnikach gdy jest ostro)
P.S. Tak samo kiedy nie ma potrzeby, (czyli nie walcze) w przedziale dowodzenia nie jest obecny oficer od uzbrojenia. Spi sobie na pryczy
- gonsalez
Witam.
Mam zamiar kupić Silent Hunter III ale mam problem, bo na allegro jest dostępny w dwóch "wersjach" premierowej i z serii superseller, a nie wiem, czy może "nowsze", a więc superseller są z jakimiś patchami itp.?Czy może ktoś coś wie w tym temacie?
Mam zamiar kupić Silent Hunter III ale mam problem, bo na allegro jest dostępny w dwóch "wersjach" premierowej i z serii superseller, a nie wiem, czy może "nowsze", a więc superseller są z jakimiś patchami itp.?Czy może ktoś coś wie w tym temacie?
- Lupus
- Tonaż: 8.000 BRT
Ja mam z supersellera, kupionego w empkiu za 49,90 i moge powiedziec, ze to byl jeden z najlepszych zakupow jakie dokonalem odnosnie czegokolwiek w ostatnim czasie.
Wersja z supersellera, zawiera patch 1.4(czy jakos tak) a tylko na taki zamontujesz np GWX, ktory robi z tej gry wypas.
Tej drugiej wersji nie znam, wiec nic Ci nie doradze.
Moim zdaniem olej aledrogo.pl i idz do empiku. Kupisz od reki i masz 100% pewnosci(a w razie czego rachunek)
Powodzenia na szerokich wodach Atlantyku!!
Wersja z supersellera, zawiera patch 1.4(czy jakos tak) a tylko na taki zamontujesz np GWX, ktory robi z tej gry wypas.
Tej drugiej wersji nie znam, wiec nic Ci nie doradze.
Moim zdaniem olej aledrogo.pl i idz do empiku. Kupisz od reki i masz 100% pewnosci(a w razie czego rachunek)
Powodzenia na szerokich wodach Atlantyku!!
- gonsalez