FAQ - tutaj zadajemy krótkie pytania
Moderatorzy: Jatzoo, dragonfly
Witam. To mój pierwszy post i od razu wale z pytaniem Od jakiegoś czasu przeglądam to forum ale niestety nie znalazłem odpowiedzi na dreczące mnie pytanie. Czy grajac w trybie multiplayer istnieje cos takiego jak czat? Jeśli tak to jak go uruchomić? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Hubert => Kliknij opuść patrol i potem dock at...
Hubert => Kliknij opuść patrol i potem dock at...
- FarszU
- Tonaż: 63.000 BRT
Chodzi o to że w SH3 klawisze numeryczne jak i literowe mają przypisane odpowiednie komendy wykonywane przez załogę twojego U-Boota. I tak na przykład jeżeli będziesz chciał napisać wyraz na "P" i nie wciśniesz wcześniej Num lock gra rozpozna to jako komende SURFACE (wynużenie), lub gdy wciśniesz enter bez wcześniejszego wciśnięcia Num Lock to wystrzelisz ślepą rybkę, która napewno ci nie pomoźe, a nawet może bardzo zaszkodzić.
- grallmn
- Tonaż: 157.000 BRT
Wchodzisz do Kariera potem Profil akcept no i nowa kariera wybierasz u-boota i flotyle start i opcja U-boot tam wchodzisz i wybieraz torpedy i wracasz z powrotem do menu kariery i wcisnij na mapke i 'poszla'
- kimanU-101
- Tonaż: 48.000 BRT
Mam pytanie. Kiedy wachta zauważa np. samolot, pojawia się menu z trzema opcjami: Periscope depth, Engage target i Maintain current orders. Zawsze dawałem tą ostatnią opcję, po czym robiłem alarmowego nura, który nie był przewidziany w menu. Ostatnio jednak łajba automatycznie robi powolnego nura na peryskopową. Być może przypadkiem zaznaczyłem to jako: Set as default action. I teraz mam pytanie: jak to zresetować? Czy podczas kolejnego patrolu wyskoczy mi menu, czy okręt zastosuje się do poprzednich wskazówek?
- dragonfly
- Kapitän zur See
- Tonaż: 800.000 BRT
Musisz to w opcjach zaznaczyc,takie cos jak wyłącz akcje domyslna lub podobna nazwa i wtedy znow bedziesz mial wybor z 3 opcjami
Miałem tak samo,ale naprawilem to własnie tak
Miałem tak samo,ale naprawilem to własnie tak
- Kapitan Łukasz
- Tonaż: 97.000 BRT
Jedyny znany mi sposob na przybliżenie wioku to "wcielenie się" w Pierwszego Mechanika klikając w niego, jeśli się nie mylę, prawym przyciskiem myszy (analogicznie do tego jak "wcielasz się" w radiowca, sonarzystę czy innych).
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Shakatan
- Tonaż: 101.000 BRT
GOSC W polu menu wejsc w opcje U-booty i tam sie wszystko zmieniaAnonymous napisał(a):Witam
Krótkie pytanie: jak przed wyjściem w morze zmieniać torpedy??
Z góry dziękuję za odpowiedź
- kimanU-101
- Tonaż: 48.000 BRT
game paused?
Bry,
Cos mi sie zrobilo z Silentem - wszystko sie OK laduje, pokazuje sie panel z oficerami na dole, belka po lewej z map itp lecz nie laduje sie wnetrze okretu tylko "Game paused" na srodku ekranu. Probowalem zaczynac kariere od nowa, wczytywac stara, probowalem przez shcmdr i z shcmdr ale ciagle to samo. Mam GW 1.1. Wie ktos co sie moglo stac?
Cos mi sie zrobilo z Silentem - wszystko sie OK laduje, pokazuje sie panel z oficerami na dole, belka po lewej z map itp lecz nie laduje sie wnetrze okretu tylko "Game paused" na srodku ekranu. Probowalem zaczynac kariere od nowa, wczytywac stara, probowalem przez shcmdr i z shcmdr ale ciagle to samo. Mam GW 1.1. Wie ktos co sie moglo stac?
- Dyzurny
- Tonaż: 25.000 BRT
dziwne ja po zainstalowaniu GW mialem cos takiego ze ladowało mi sie pisało juz "Initializing" czy jakos tak i wywalało mnie do windowsa (pomogł dopiero format" co do pausy to nie mam pojęcia co to moze byc skoro zmnienia sie godzina ... ale dziwne jest też to ze zaczynasz o godzinie 0.00... tyle patroli co ja mam juz za sobą i jeszcze ani rau nie zaczynałem o równej godzinie nie mowiąc juz o 0.00 :O
- Reaven^
- Tonaż: 38.000 BRT
Reaven^ napisał(a):dziwne ja po zainstalowaniu GW mialem cos takiego ze ladowało mi sie pisało juz "Initializing" czy jakos tak i wywalało mnie do windowsa (pomogł dopiero format" co do pausy to nie mam pojęcia co to moze byc skoro zmnienia sie godzina ... ale dziwne jest też to ze zaczynasz o godzinie 0.00... tyle patroli co ja mam juz za sobą i jeszcze ani rau nie zaczynałem o równej godzinie nie mowiąc juz o 0.00 :O
Nie zaczynam o 0:00, po prostu pokazuje sie 0:00 a po wkliknieciu P wraca a jakas normalna (8:37 np) ale i tak jest pauza i nie idzie jej wylaczyc
- Dyzurny
- Tonaż: 25.000 BRT
iśc idzie jak już mam tyle przeciekow ze nie da sie tego zatamowac hehe
a tak propos GW to cos mi sie przypomniało, mianowicie wchodząc w "załoge" podczas patrolu chce kliknac na jeden z tych malych kwadracikow "atak przeciw lotniczy", "naprawa uszkodzeń" itp no i sie nie da ... moze mi ktoś wyjaśnic o co chodzi czy wy tez tak macie ? bardzo to sprawe ułatwia np podczas ataku lotniczego (choc w GW ciezko o samoloty) czy koniecznosci szybkiego naprawiania uszkodzen a tu... nie da sie kliknac
i jeszcze jedno mam do spatrolowania obszar o ile dobrze pamietam AM34 lub36 tak czy siak są to północno zachodnie rejony anglii na koncie mam jednego C class jestem juz w poblizu kwadratu ktoren mam do spenetrowania kiedy nagle na wysokości takiej "małej wysepki" gra sie zawiesza i wywala mnie do windowsa o co chodzi ? starałem sie juz do tego kwadratu dopłyną na wszelakie sposoby trasami okreznymi w zanuzeniu wynurzeniu z mala predkoscia z maksymalna i ciagle mnie wywala ma ktos jakis pomysl bo zaczynam powoli tracic cierpliwosc do tego calego GW...
a tak propos GW to cos mi sie przypomniało, mianowicie wchodząc w "załoge" podczas patrolu chce kliknac na jeden z tych malych kwadracikow "atak przeciw lotniczy", "naprawa uszkodzeń" itp no i sie nie da ... moze mi ktoś wyjaśnic o co chodzi czy wy tez tak macie ? bardzo to sprawe ułatwia np podczas ataku lotniczego (choc w GW ciezko o samoloty) czy koniecznosci szybkiego naprawiania uszkodzen a tu... nie da sie kliknac
i jeszcze jedno mam do spatrolowania obszar o ile dobrze pamietam AM34 lub36 tak czy siak są to północno zachodnie rejony anglii na koncie mam jednego C class jestem juz w poblizu kwadratu ktoren mam do spenetrowania kiedy nagle na wysokości takiej "małej wysepki" gra sie zawiesza i wywala mnie do windowsa o co chodzi ? starałem sie juz do tego kwadratu dopłyną na wszelakie sposoby trasami okreznymi w zanuzeniu wynurzeniu z mala predkoscia z maksymalna i ciagle mnie wywala ma ktos jakis pomysl bo zaczynam powoli tracic cierpliwosc do tego calego GW...
- Reaven^
- Tonaż: 38.000 BRT