1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Nowe możliwości Forum...

Moderator: Jatzoo

Posty: 87 • Strona 3 z 41, 2, 3, 4

Nowe możliwości Forum...

Postprzez kimano-u96 » 14.03.08, 06:27

Ja mam taka propozycje moze przy nazwie autora postu dałoby rade jeszcze zamiescic cos takiego u kazdego by był inny poniewaz nie kazdy ma taki sam stopien co wy na to?Jatzoo miałby taki. Fakt ze po zwiekszeniu liczby postów odznaka równierz sie zmienia
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
kimano-u96
Korvettenkapitän
 
Tonaż: 413.000 BRT

Dołączył(a): 28.11.07, 16:59
Lokalizacja: Górzno

Postprzez driver134 » 14.03.08, 11:56

Tutaj macie belki Kriegsmarine lekko zedytować i by się na forum nadawały
http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Sol ... Marine.htm
driver134
Kapitänleutnant
 
Tonaż: 354.000 BRT

Dołączył(a): 12.12.06, 19:05
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Jatzoo » 22.03.08, 12:58

Kimano - myślałem nad tym, nawet przygotowałem odpowiednie rangi... ale jak dla mnie:
- były zbyt duże (nie lubię jak jakiś obrazek 'przesłania' treść postu)
- po zmniejszeniu przestały być widoczne szczegóły rangi (pomyślałem, żeby dodać do tego obecne 'gwiazdki' aby było lepiej widoczne - ale wtedy to już w ogóle jakiś twór Picasso powstał...

Dlatego szukam czegoś małego, ale zarazem i czytelnego :-\

Gdzieś to chyba jeszcze mam - więc może jakoś na próbę się to wgra, może ktoś wymyśli co z tym zrobić lepszego...
Jatzoo
Grossadmiral
Grossadmiral
Global Mod
 
Tonaż: 2.326.000 BRT

Dołączył(a): 22.08.02, 15:03

Postprzez evan82 » 22.03.08, 15:22

Jatzoo napisał(a):Kimano - myślałem nad tym, nawet przygotowałem odpowiednie rangi... ale jak dla mnie:
- były zbyt duże (nie lubię jak jakiś obrazek 'przesłania' treść postu)
- po zmniejszeniu przestały być widoczne szczegóły rangi (pomyślałem, żeby dodać do tego obecne 'gwiazdki' aby było lepiej widoczne - ale wtedy to już w ogóle jakiś twór Picasso powstał...

Dlatego szukam czegoś małego, ale zarazem i czytelnego :-\

Gdzieś to chyba jeszcze mam - więc może jakoś na próbę się to wgra, może ktoś wymyśli co z tym zrobić lepszego...


Jatzoo jak zwykle twardy. Ani jednego obrazka :cry: :wink:
evan82
Kapitän zur See
 
Tonaż: 921.000 BRT

Dołączył(a): 03.11.07, 01:11
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Jatzoo » 07.07.08, 21:28

W związku z ostatnim włamaniem, i coraz większym natężeniem kolejnych prób, wprowadziłem następujące zmiany:

- po 3 próbach błędnego zalogowania, konto użytkownika jest blokowane
- użytkownicy niezarejestrowani mogą jedynie przeglądać tematy
- funkcja załączników do postów została wyłączona


Jeżeli ktoś będzie miał problemy w związku z powyższymi zmianami, proszę o kontakt.
Jatzoo
Grossadmiral
Grossadmiral
Global Mod
 
Tonaż: 2.326.000 BRT

Dołączył(a): 22.08.02, 15:03

Postprzez ObltzS » 07.07.08, 21:47

Witam !
Ta informacja, to oznaka, że wracamy do normalności. Czekalismy na nią dwa długie miesiące.
Ale... skubaniutki lub większa grupka nie odpuszczają [jak pisze Jatzoo], ciekawe kiedy dadzą sobie spokój i wrzucą na luz. Mam nadzieję, że nie postawili sobie za punkt honoru uprzykrzać działanie tego Forum i oby już wkrótce było tutaj bez takich nieproszonych skubańców [bo trudno jego lub ich nazwać gośćmi].
P.S. podobno na Białorusi żywiołowo rozwija się net, może tam znaleźliby dla siebie nowe możliwości i horyzonty...
Pzdr.
ObltzS
Admiral
Admiral
Moderator Team
 
Tonaż: 1.706.000 BRT

Dołączył(a): 05.07.05, 19:31
Lokalizacja: Polska południowa

Postprzez evan82 » 08.07.08, 12:06

No niestety. Dobre Forum to i włamania są. Pracujmy jednak. Nareszcie wynurzenie! Oj trzeba będzie uważać przy logowaniu się.
evan82
Kapitän zur See
 
Tonaż: 921.000 BRT

Dołączył(a): 03.11.07, 01:11
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez driver134 » 08.07.08, 17:36

evan82 napisał(a):trzeba będzie uważać przy logowaniu się.

Zainstaluj se Firefoxa on pamięta loginy i hasła
driver134
Kapitänleutnant
 
Tonaż: 354.000 BRT

Dołączył(a): 12.12.06, 19:05
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez evan82 » 08.07.08, 18:10

driver134 napisał(a):
evan82 napisał(a):trzeba będzie uważać przy logowaniu się.

Zainstaluj se Firefoxa on pamięta loginy i hasła


Mam Firefoxa, ale lepiej aby nie pamiętał haseł. Ktoś to może powyciągać, podejrzeć. Nigdy nie wiadomo, ale zawsze lepiej być ostrożnym. :D
evan82
Kapitän zur See
 
Tonaż: 921.000 BRT

Dołączył(a): 03.11.07, 01:11
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Jatzoo » 21.07.08, 21:18

Biorąc pod uwagę ostatnie wydarzenia:
http://www.idg.pl/news/159614.html - jakaś satysfakcja jest ;-)
Jatzoo
Grossadmiral
Grossadmiral
Global Mod
 
Tonaż: 2.326.000 BRT

Dołączył(a): 22.08.02, 15:03

Postprzez evan82 » 23.07.08, 10:42

Bardzo słusznie. Taki internetowy Wiedeń.
evan82
Kapitän zur See
 
Tonaż: 921.000 BRT

Dołączył(a): 03.11.07, 01:11
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez evan82 » 31.08.08, 17:29

Czy panel załączników już działa po tej całej komedii z włamaniami?
evan82
Kapitän zur See
 
Tonaż: 921.000 BRT

Dołączył(a): 03.11.07, 01:11
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Jatzoo » 31.08.08, 19:01

evan82 napisał(a):Czy panel załączników już działa po tej całej komedii z włamaniami?

Chwilowo... jutro zapewne znów zniknie na pewien czas - prace wciąż trwają :?
Jatzoo
Grossadmiral
Grossadmiral
Global Mod
 
Tonaż: 2.326.000 BRT

Dołączył(a): 22.08.02, 15:03

Postprzez evan82 » 31.08.08, 20:44

Wiem. Pewnie chcesz to wszystko wyprowadzić jak należy?
evan82
Kapitän zur See
 
Tonaż: 921.000 BRT

Dołączył(a): 03.11.07, 01:11
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez driver134 » 31.08.08, 21:38

Było by świetnie
driver134
Kapitänleutnant
 
Tonaż: 354.000 BRT

Dołączył(a): 12.12.06, 19:05
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nowe możliwości Forum...

Postprzez Jatzoo » 26.04.09, 09:55

Jak widać, na Forum zaszły pewne delikatne zmiany :wink:

Do zrobienia pozostało jeszcze wiele, więc będę wdzięczny za wszelkie informacje o zauważonych błędach, problemach, itp.

Chcę również od razu uprzedzić, że w związku z dalszymi pracami nad rozwojem Forum, w najbliższych dniach mogą wystąpić chwilowe jego 'wyłączenia' (związane np. z dodawaniem nowych funkcjonalności, przeprowadzaniem testów, itp.) - ale mimo wszystko, życzę wszystkim udanego użytkowania 8)
Jatzoo
Grossadmiral
Grossadmiral
Global Mod
 
Tonaż: 2.326.000 BRT

Dołączył(a): 22.08.02, 15:03

Re: Nowe możliwości Forum...

Postprzez ObltzS » 26.04.09, 17:38

Witaj Jatzoo !
Robi wrażenie - przyznam, że "zatkało" mnie, jak otworzyłem Forum. Chociaż nadal jeszcze tkwią w nas [użytkownikach] przyzwyczajenia do dawnej szaty graficznej, układu itp., to chyba wszyscy szybko się "odnajdziemy" w tych wszystkich nowościach. Dzięki Adminie !!! - zrobiono kawał dobrej roboty ! :D
ObltzS
Admiral
Admiral
Moderator Team
 
Tonaż: 1.706.000 BRT

Dołączył(a): 05.07.05, 19:31
Lokalizacja: Polska południowa

Re: Nowe możliwości Forum...

Postprzez Shakatan » 28.04.09, 03:09

Witam!
Nowe forum prezentuje się świetnie :) Dodałbym od siebie jedynie ciut więcej kontrastu pomiędzy bielą a odcieniami błękitu (ale ponoć nie mam wyczucia - więc proszę się specjalnie nie sugerować :D )

:?: Mam jedno pytanko - czy shoutbox/chatbox zniknął na dobre czy też można się spodziewac jego powrotu?

Pozdrawiam
Shakatan
Shakatan
Leutnant zur See
 
Tonaż: 101.000 BRT

Dołączył(a): 19.02.06, 17:30
Lokalizacja: Katowice

Re: Nowe możliwości Forum...

Postprzez Jatzoo » 28.04.09, 07:55

Shoutbox 'się robi' 8)

Co do kontrastu, to tak jak z wyróżnikami nowych postów - wszystko zależy od ustawień monitora - sprawdzałem na kilku (nowe i stare, duże i małe :roll: ), u mnie wszystko jest w porządku (czyli jest wyraźne rozróżnienie), ale jeżeli ktoś ma bardziej 'świecący' (np. ustawienie pod gry), to faktycznie wszystko może się zlewać w biel :?
Jatzoo
Grossadmiral
Grossadmiral
Global Mod
 
Tonaż: 2.326.000 BRT

Dołączył(a): 22.08.02, 15:03

Re: Nowe możliwości Forum...

Postprzez Shakatan » 29.04.09, 01:43

Jatzoo napisał(a):Shoutbox 'się robi' 8)

Super:)

Jatzoo napisał(a):Co do kontrastu, to tak jak z wyróżnikami nowych postów - wszystko zależy od ustawień monitora - sprawdzałem na kilku (nowe i stare, duże i małe :roll: ), u mnie wszystko jest w porządku (czyli jest wyraźne rozróżnienie), ale jeżeli ktoś ma bardziej 'świecący' (np. ustawienie pod gry), to faktycznie wszystko może się zlewać w biel :?

Hmm... Cóż, kombinowałem z ustawieniami ale niestety efekt mizerny/brak... Górny panel nawigacyjny, ten zaraz pod banerem, jest świetnie widoczny, podobnie dolny z łączami "Strona główna", "Ekipa", Usuń cookies...". Resztę niestety widze jak przez mgłę :D Trudno, trzeba się będzie przyzwyczaić ;)
A moze (nieśmiało zasugeruję :wink: ) dałoby się wprowadzić dodatkowe, bardziej kontrastowe skórki forum (lub przynajmniej jedną :wink: )

Przepraszam za marudzenie i gorąco pozdrawiam
Shakatan
Shakatan
Leutnant zur See
 
Tonaż: 101.000 BRT

Dołączył(a): 19.02.06, 17:30
Lokalizacja: Katowice

Re: Nowe możliwości Forum...

Postprzez Jatzoo » 29.04.09, 07:24

Shakatan napisał(a):A moze (nieśmiało zasugeruję :wink: ) dałoby się wprowadzić dodatkowe, bardziej kontrastowe skórki forum (lub przynajmniej jedną :wink: )


Hmmm..... jest to jakieś rozwiązanie - trochę więcej z tym roboty (wszystkie dodatki ingerujące w pliki źródłowe trzeba przeklepać jeszcze raz dla drugiego szablonu) - ale postaram się 8) Nie obiecuję, że na dziś/jutro - ale kiedyś na pewno :wink:
Jatzoo
Grossadmiral
Grossadmiral
Global Mod
 
Tonaż: 2.326.000 BRT

Dołączył(a): 22.08.02, 15:03

Re: Nowe możliwości Forum...

Postprzez Jatzoo » 14.05.09, 08:52

Jeżeli ktoś ma jeszcze problemy z pisaniem na Forum ze względu na 'zbanowanie' (nikt nikogo nie banował, ale jakiś problem na Forum z tym jest) proszę o kontakt mailem bądź poprzez PW.
Jatzoo
Grossadmiral
Grossadmiral
Global Mod
 
Tonaż: 2.326.000 BRT

Dołączył(a): 22.08.02, 15:03

Re: Nowe możliwości Forum...

Postprzez ObltzS » 14.05.09, 16:24

Cześć Jatzoo !
U mnie problem już się rozwiązał - zostałem ponownie uznany przez system za "porządnego" inernautę :) - i oby system tak zawsze uznawał ...
ObltzS
Admiral
Admiral
Moderator Team
 
Tonaż: 1.706.000 BRT

Dołączył(a): 05.07.05, 19:31
Lokalizacja: Polska południowa

Re: Witryna chwilowo zamknięta

Postprzez SnakeDoc » 05.01.10, 17:44

Mam głupie pytanie - czy tylko ja mam problem z wyświetlaniem załączonych na forum obrazków?
(Pojawia się komunikat "Nie udało się doręczyć pliku").
SnakeDoc
Fregattenkapitän
Fregattenkapitän
Moderator Team
 
Tonaż: 545.000 BRT

Dołączył(a): 07.08.07, 20:55

Re: Witryna chwilowo zamknięta

Postprzez Jatzoo » 06.01.10, 08:34

Nie... problem jest poważniejszy i dotyczy wszystkich :?
Jatzoo
Grossadmiral
Grossadmiral
Global Mod
 
Tonaż: 2.326.000 BRT

Dołączył(a): 22.08.02, 15:03

Poprzednia stronaNastępna strona

Posty: 87 • Strona 3 z 41, 2, 3, 4

Powrót do Witryna i Forum



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron