[Relacja z budowy] ORP WILK
• Strona 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
12V robi tylko same problemy...
Ja natomiast spaliłem drugi regler w moim seawolfie...
co najgorsze nadal nie wiem dlaczego, tym razem nie był podłączony ani BEC, ani nawet nie chodziła wtedy śruba;/
Ja natomiast spaliłem drugi regler w moim seawolfie...
co najgorsze nadal nie wiem dlaczego, tym razem nie był podłączony ani BEC, ani nawet nie chodziła wtedy śruba;/
- Jakub_RC
- Oberleutnant zur See
- Tonaż: 233.000 BRT
Regler czyli regulator to takie elektroniczne, bądź mechaniczne coś, które steruje brotami silnika.
podłączasz między odbiornik, a silnik. Daje też zasilanie(5V) do odbiornika i na serwa i wtedy mówimy, że regler ma BEC.
pozdr
podłączasz między odbiornik, a silnik. Daje też zasilanie(5V) do odbiornika i na serwa i wtedy mówimy, że regler ma BEC.
pozdr
- Jakub_RC
- Oberleutnant zur See
witam
Jakub nie wiem czy zamontowałes bezpiecznik miedzy regulatorem a silnikiem ???? tak jest bezpieczniej .
opisz na mojego priv jaki masz silnik ,przekałdnię ,zasilanie i regulator.
moze tu jest problem.
Pozdr
Dareus
Jakub nie wiem czy zamontowałes bezpiecznik miedzy regulatorem a silnikiem ???? tak jest bezpieczniej .
opisz na mojego priv jaki masz silnik ,przekałdnię ,zasilanie i regulator.
moze tu jest problem.
Pozdr
Dareus
- DAreus
- Tonaż: 165.000 BRT
regler
witam
to odepnij wszystkie serwa i zobacz pod obciążeniem silnika czy coś sie ędzie działo. ja mam też 35 A i 600 i jakoś chodzi . ale koniecznie daj bezpiecznik .trochę watpię aby serwo powodowało palenie regulatora. ale sprawdzić trzeba.
moze ARTURN sie wypowie bo tez ostatnio spalił
PS
skad masz taki reduktor??5,3 :1??
AMIGO
jak Prezes może być kierownikiem
jak zatankujesz torbę to w Gdyni zrobię szkolenie

to odepnij wszystkie serwa i zobacz pod obciążeniem silnika czy coś sie ędzie działo. ja mam też 35 A i 600 i jakoś chodzi . ale koniecznie daj bezpiecznik .trochę watpię aby serwo powodowało palenie regulatora. ale sprawdzić trzeba.
moze ARTURN sie wypowie bo tez ostatnio spalił

PS
skad masz taki reduktor??5,3 :1??
AMIGO

jak Prezes może być kierownikiem

jak zatankujesz torbę to w Gdyni zrobię szkolenie

- DAreus
DAreus, zakladasz szkołę?;)
reduktor jest od czołgu:) są nawet większe, kwestia poszukania (u) ludzi którzy bawią się tymi modelami.
A i miałem rację, mam sprawne mikro serwo jamary do sprzedania, jedyna wada - pobiera czasem jedyne 2,5A
reduktor jest od czołgu:) są nawet większe, kwestia poszukania (u) ludzi którzy bawią się tymi modelami.
A i miałem rację, mam sprawne mikro serwo jamary do sprzedania, jedyna wada - pobiera czasem jedyne 2,5A

- Jakub_RC
- Oberleutnant zur See
szkolenie
witam
no dobra to zrobimy szkol
enie
a tak naprawdę to mielismy jechać na otwarcie muzeum w Gdyni ,ale termin się trochę przesuwa
a mamy zaproszenie to szkoda by było nie skorzystać. dlatego postanowliśmy sie na dwa dni gdzieś zamelinować i cośik skonsumować
i ucałowac PREZESA
Pozdr
Dareus

a tak naprawdę to mielismy jechać na otwarcie muzeum w Gdyni ,ale termin się trochę przesuwa

Pozdr
Dareus
- DAreus
witam
fotka zaworu elektromagnetycznego umożliwiającego zamknięcie powrotu wody z balastu. sterowanie 12V pobór nieustalony ,ale myslę że około 0,8A.
Pozdr
DAreus
fotka zaworu elektromagnetycznego umożliwiającego zamknięcie powrotu wody z balastu. sterowanie 12V pobór nieustalony ,ale myslę że około 0,8A.

Pozdr
DAreus
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
- DAreus
strona
witam
jeszcze niedoskonała ,wiesza sie , bez polskich znaków ale własna strona juz jest!!!
www.podwodne.special.pl
pozdr
Dareus
jeszcze niedoskonała ,wiesza sie , bez polskich znaków ale własna strona juz jest!!!
www.podwodne.special.pl
pozdr
Dareus
- DAreus
op
witam
w tym właśnie momencie zakończyłem dalsze prowadzenie wątku.
wszystkie swoje modelarskie posunięcia będę komentował i umieszczał zdjecia na mojej stronie.
dziękuje za uwagę i wielomiesięczne dyskusje tym których znam i nie znam.
POWODZENIA...
pozdr
Dareus
w tym właśnie momencie zakończyłem dalsze prowadzenie wątku.
wszystkie swoje modelarskie posunięcia będę komentował i umieszczał zdjecia na mojej stronie.
dziękuje za uwagę i wielomiesięczne dyskusje tym których znam i nie znam.

POWODZENIA...

pozdr
Dareus
- DAreus
• Strona 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5