[Relacja z budowy] ORP WILK
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
[Relacja z budowy] ORP WILK
Witam
Oglądając Wasze modele nie mogłem oprzeć sie pokusie umieszczenia zdjeć swojego dziadostwa:-))
Oczywiście na zdjęciach widnieją dwa modele .
Szary - pierwszy model op zdalnie sterowany ,obecnie już w remoncie w stoczni w Krakowie:-)
laminat- drugi model op zdalnie sterowany , któremu do ukończenia zostało jescze kilka lat:-(
niestety zdjęcia trochę nieudane , ale warunki w stoczni mam kiepskie.
Więcej zdjeć staruszka można znaleść na
http://www.rc.special.pl
w galerii.
POZDR
Dareus
Oglądając Wasze modele nie mogłem oprzeć sie pokusie umieszczenia zdjeć swojego dziadostwa:-))
Oczywiście na zdjęciach widnieją dwa modele .
Szary - pierwszy model op zdalnie sterowany ,obecnie już w remoncie w stoczni w Krakowie:-)
laminat- drugi model op zdalnie sterowany , któremu do ukończenia zostało jescze kilka lat:-(
niestety zdjęcia trochę nieudane , ale warunki w stoczni mam kiepskie.
Więcej zdjeć staruszka można znaleść na
http://www.rc.special.pl
w galerii.
POZDR
Dareus
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
- DAreus
- Tonaż: 165.000 BRT
dalsze zdjęcia
kolory jak powyżej .
Na jednym ze zdjęć widać bebechy jakie należy zapakować aby to pływało.Niestety to nie wszystko , a ja już nie mam miejsca.
Jak oni tam wsadzili 50 chłopa ,to do dzisiaj nie wiem.
POZDR
Dareus
- DAreus
witaj Darecki, jak sprawuje się pompka od spryskiwacza ( chyba sie nie mylę) u mnie wewnętrzny wentylek siadał po 8-15 pompowaniach.
piękny modelik, widzę, ze jesteś zwolennikiem napędu jednosilnikowego +przekładnie, dla mnie jest to zbyt skomplikowane.
Pozdrawiam
piękny modelik, widzę, ze jesteś zwolennikiem napędu jednosilnikowego +przekładnie, dla mnie jest to zbyt skomplikowane.
Pozdrawiam
- amigo
- Kapitän zur See
- Tonaż: 983.000 BRT
orp
WITAJ
Pompka od spryskiwaczy jest do kitu.Buduję nową .Tamta nie zamyka.
A napęd jednosilnikowy pozwala ma długie pływanie.Pozatym mam bardzo dobry silnik i szkoda go nieużywać.
Modelik nie jest znowu taki piękny,moze będzie za kolejnym razem:-)))
POZDR
Pompka od spryskiwaczy jest do kitu.Buduję nową .Tamta nie zamyka.
A napęd jednosilnikowy pozwala ma długie pływanie.Pozatym mam bardzo dobry silnik i szkoda go nieużywać.
Modelik nie jest znowu taki piękny,moze będzie za kolejnym razem:-)))
POZDR
- DAreus
Uszczelka
WITAM
Po wielu godzinacz spędzonych nad zamykaniem kadłuba i uszczelką okazało sie że wszystko jest do .......................kosza.
Widoczna na zdjeciach powyżej pokrywa zamykana na małe śrubki m2 po kilku zamknięciach z uszczelka silikonową po prostu popękała.
I na marne cała robota.
Będę musiał zrobić zamykania z blachy ,ale to problem bo nie widac co się dzieje w środku okrętu.........a tam jest trochę badziewia wsadzone:-(((
Ma ktoś pomysł czym zastąpic pleksi ,aby było przeżroczyste i maiło grubość max 1,5 mm???
POZDR
Dareus
Po wielu godzinacz spędzonych nad zamykaniem kadłuba i uszczelką okazało sie że wszystko jest do .......................kosza.
Widoczna na zdjeciach powyżej pokrywa zamykana na małe śrubki m2 po kilku zamknięciach z uszczelka silikonową po prostu popękała.
I na marne cała robota.
Będę musiał zrobić zamykania z blachy ,ale to problem bo nie widac co się dzieje w środku okrętu.........a tam jest trochę badziewia wsadzone:-(((
Ma ktoś pomysł czym zastąpic pleksi ,aby było przeżroczyste i maiło grubość max 1,5 mm???
POZDR
Dareus
- DAreus
Darek jest coś podobnego do plexi, ale o ogromnej wytrzymałości, robi się z tego okna antywłamaniopwe, mój kumpelmiał kawałek czegoś takiego, wiem, ze walił w to młotkiem i nic, za to świetnie sie paliło. Co do grubości to nie wiem. Za kilka dni pojade do niego i zorientuję się.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- amigo
- Kapitän zur See
Witaj Darecki, właśnie telefonowałem do kolegi, to cudowne tworzywo nazywa się poliwęglan.
Jest do dostania w dużych hurtowniach chemicznych, tam gdzie oferuje się plexsi. Najpewniej poszukaj w internecie.
Gdy nie znajdziesz to daj znać pojadę do niego i coś załatwię, on posiada kawałki o gr. 1 mm.
Pozdrawiam
Jest do dostania w dużych hurtowniach chemicznych, tam gdzie oferuje się plexsi. Najpewniej poszukaj w internecie.
Gdy nie znajdziesz to daj znać pojadę do niego i coś załatwię, on posiada kawałki o gr. 1 mm.
Pozdrawiam
- amigo
- Kapitän zur See
WITAM
Kawałki o grubości 1mm to dla mnie odpowiednie.
Ja będe szukał ,ale jeśli nie znajdę to moje potrzeby to:
szer 14 cm, długosć 85 cm.
O ramce z blaszki myślałem ,ale zmienia grubosć połączenia i podnosi kadłub do góry.Wyglada paskudnie.
POZDR
Dareus
Kawałki o grubości 1mm to dla mnie odpowiednie.
Ja będe szukał ,ale jeśli nie znajdę to moje potrzeby to:
szer 14 cm, długosć 85 cm.
O ramce z blaszki myślałem ,ale zmienia grubosć połączenia i podnosi kadłub do góry.Wyglada paskudnie.
POZDR
Dareus
- DAreus
WITAJ
Może to wstępna wiedza ,ale dosć konkretna.
http://www.old.modelarstwo.org.pl/index.php
no i oczywiscie forum na tej stronie.
POZDR
Dareus
PS
Mogę też pomóc,ale z czasem kiepsko"
Może to wstępna wiedza ,ale dosć konkretna.
http://www.old.modelarstwo.org.pl/index.php
no i oczywiscie forum na tej stronie.
POZDR
Dareus
PS
Mogę też pomóc,ale z czasem kiepsko"
- DAreus
dalsze zdjecia
witam
właśnie chwalę sie nowym aparatem od świętego
następne zdjęcia orp wilk numer 2
właśnie chwalę sie nowym aparatem od świętego
następne zdjęcia orp wilk numer 2
- DAreus
dalsze zdjecia
WITAM
oczywiście umieszczałem podpisy ,ale jakoś zniknęły.
Dla wyjaśnienia zdjecia przedstawiają napęd windy kotwicznej i jej mocowanie w pokładzie dziobowym.
POZDR
Dareus
PS
następne zdjęcia to zbirnik co2 do napedu lewej torpedy.
oczywiście umieszczałem podpisy ,ale jakoś zniknęły.
Dla wyjaśnienia zdjecia przedstawiają napęd windy kotwicznej i jej mocowanie w pokładzie dziobowym.
POZDR
Dareus
PS
następne zdjęcia to zbirnik co2 do napedu lewej torpedy.
- DAreus
koszty
WITAJ tobruk
Panowie - jaki jest orientacyjny koszt tego przedsięwzięcia
No wiesz , włókno i żywica jakies 100 zł,aparatura koło 1000,aku i regulator jakieś 500,żyroskop i takie tam pierdoły jaieś 400,troche blach, rurek,kabelki i elektronika no i wyjdzie od 3000 do 5000 w zależności od klasy sprzętu.
I to by było na tyle
PS
no chyba ze mikołaj cos da.....................a i nie liczyłem ceny aparatu cyfrowego i laptopa
POZDR
Dareus
Panowie - jaki jest orientacyjny koszt tego przedsięwzięcia
No wiesz , włókno i żywica jakies 100 zł,aparatura koło 1000,aku i regulator jakieś 500,żyroskop i takie tam pierdoły jaieś 400,troche blach, rurek,kabelki i elektronika no i wyjdzie od 3000 do 5000 w zależności od klasy sprzętu.
I to by było na tyle
PS
no chyba ze mikołaj cos da.....................a i nie liczyłem ceny aparatu cyfrowego i laptopa
POZDR
Dareus
- DAreus
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5