1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Silent Hunter 4 same fakty

Moderatorzy: Jatzoo, dragonfly

Posty: 110 • Strona 4 z 51, 2, 3, 4, 5

Postprzez shalashaska » 26.03.07, 09:26

SH4 plus patch plus kilka modów z subsim plus min 1.5Gb ramu, dobra karta i można grać na max detalach.Z 1Gb ramu zapomnijcie o płynności na max detalach.
shalashaska
Leutnant zur See
 
Tonaż: 127.000 BRT

Dołączył(a): 21.03.07, 18:32

Postprzez driver134 » 26.03.07, 12:01

z 1GB ramu zapomnijcie o płynności na min. detalach :cry: :cry: :cry: :cry: ja jeszcze wylączyłem AA w opcjach sterownika karty i jeszcze kilka opcji na off i wyciągam max. 21 fps
planuje kupić 1 GB ramu i zastanawiam się czy wtedy moge zostawić starą grafike Radeona 9550 Extreme/9600
driver134
Kapitänleutnant
 
Tonaż: 354.000 BRT

Dołączył(a): 12.12.06, 19:05
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Brodołak » 26.03.07, 12:07

No to ja muszę zmienić z pół komputerka, co da łączny wydatek parę ładnych Jagiellonów :cry: :cry:
Brodołak
Admiral
Admiral
Moderator Team
 
Tonaż: 1.769.000 BRT

Dołączył(a): 04.01.06, 13:36
Lokalizacja: Piastów

Postprzez Grom » 26.03.07, 12:08

Jatzoo napisał(a):No to dawaj Grom ;)

Co to za badziewie wydało UBI tym razem...? ;)

Bo ja wiem czy badziewie ?
Napewno nie jest to taki krok jakim był SH3 przy SH2. Wymagania sprzetowe są delikatnie powiedziawszy wygórowane. Na moim dualcore z 1Gb Ramu i kartą Nvidii 256 mB haczy grafę. Poza tym podrzuciłem sobie Battlestation Midway, kóra też ma uszkodzenia 3D, nie wygląda gorzej ( przynajmniej z zewnątrz ) i nie haczy mi grafiki. Popatrzyłem sobie na statki, okręty przez lornetkę i jakieś zamazane są, tak jakby obraz nieostry. Bardzo fajnym rozwiązaniem w SH3 był panel sterowania z buźkami załogi, tutaj jakby krok w tył i wygląda dość topornie tak jak w SH2. Również zarządzanie zasobami ludzkimi wygląda dość topornie, tu także odniosłem wrażenie kroku w tył. Nie sprawdzałem jeszcze mutliplayer i opcji walki z pozycji dowódcy konwoju. Choć jak już przeczytałem opinie odbywa się to na mapie. Tu zostaje jednak mały niedosyt dla takich jak ja. Tyle z pierwszego wglądu w grę.
Grom
Fregattenkapitän
 
Tonaż: 701.000 BRT

Dołączył(a): 16.03.04, 11:22
Lokalizacja: Reading UK

Postprzez shalashaska » 26.03.07, 12:38

Moja żona też ma bardzo dużo bugów i nawet teściowa nie wydała żadnego patcha.
shalashaska
Leutnant zur See
 
Tonaż: 127.000 BRT

Dołączył(a): 21.03.07, 18:32

Postprzez Jatzoo » 26.03.07, 13:47

Bo ja wiem czy badziewie ?

Wszystko co nie jest związane z U-Bootami to badziewie :wink:

A UBI po raz kolejny mnie wk*** na maksa - miałem przez pewien czas w kompie GeForca 8800 GTS (640MB) plus 2 GB RAMu i do tego procek 4600+ X2 - zamówiłem SH4 z www shopu UBI, i kasa spłynęła z konta już dawno, a przesyłki jak nie widziałem tak nadal nie widzę :evil: - a w/w części z kompa po woli musiałem się pozbywać (został tylko procek, który i dziś pójdzie pod młotek :cry: ) - nie wiem czy pewne osoby pamiętają, ale przy SH3 kupowałem hurtowo wiele wersji (dla różnych osób - jako pośrednik) niestety też z UBI shopu - i wtedy też przesyłka nie przyszła na czas, a co gorsze, wszystkie bodajże 12 wersji przyszło do mnie zamiast pójść na całą Polskę do ludzi...

No i przyjdzie mi grać na kompie, na którym SH3 ledwo chodził :oops:

Zresztą... jak zobaczyłem, że po premierze od razu pojawił się patch w rozmiarach ponad 100 MB danych... to jakoś zapał od razu mi przeszedł :roll:
Jatzoo
Grossadmiral
Grossadmiral
Global Mod
 
Tonaż: 2.326.000 BRT

Dołączył(a): 22.08.02, 15:03

Postprzez Grom » 26.03.07, 14:55

Ja zwyczajnie kupuje w sklepie. SH3 kupiłem w dniu premiery, SH4 raptem 4 dni po premierze. Jakoś tak bardziej do mnie przemawia. No a jeśłi miałeś złe doświadczenia z ich sklepem trzeba było dać sobie spokój. Amazon lub Ebay są pewniejsze z tego wynika. Jak zwykle zresztą polska permiera nie wiedząc dlaczego jest opóźniona do reszty Europy. Teraz dla odmiany moja instalacja SH4 po zainstalowaniu patcha stwierdziła, że jest nieorginalna. Więc ją odinstalowałem i zainstalowałem ponownie, nie pomogło. Szlag człowieka może trafić :twisted:
Moja żona też ma bardzo dużo bugów i nawet teściowa nie wydała żadnego patcha.

Znajdź dobrego prawnika i się rozwiedź. Poszukaj produktu bez bugów :wink:
Grom
Fregattenkapitän
 
Tonaż: 701.000 BRT

Dołączył(a): 16.03.04, 11:22
Lokalizacja: Reading UK

Postprzez shalashaska » 26.03.07, 16:04

Grom napisał(a):Znajdź dobrego prawnika i się rozwiedź. Poszukaj produktu bez bugów :wink:


Nie ma takiego produktu tej płci bez bugów :lol:
shalashaska
Leutnant zur See
 
Tonaż: 127.000 BRT

Dołączył(a): 21.03.07, 18:32

Postprzez Jatzoo » 26.03.07, 16:20

Ja zwyczajnie kupuje w sklepie.

Grom, problem niestety w tym, że Polska to nie taki zwyczajny kraj ;) i z SH4 nie jest tak łatwo ;)

Myślałem też, że po tych 2-3 latach, UBI coś się naumiało - jak widać, niezbyt wiele ;)
Jatzoo
Grossadmiral
Grossadmiral
Global Mod
 
Tonaż: 2.326.000 BRT

Dołączył(a): 22.08.02, 15:03

Postprzez Marriano » 26.03.07, 21:02

Odkąd zawitałem na to forum wszyscy mają jakieś ALE do UBI. Oczywiście to ALE jest uzasadnione, tylko nie rozumiem jednego: czemu ta firma wypuszcza na rynek Niedopracowane produkty (SH III, SH IV)?
Grając w SH3 wiele razy potykałem się o niedociągnięcia, błędy i różne "przeszkadzajki" jakie twórcy umieścili (nieświadomie chyba) w grze. I szlag mnie trafiał, kiedy:1. po wybraniu torped w bazie, 2. zajrzeniu do historii patroli, 3. starcie gry, okazywało się że torpedy są niezmienione... Takich sytuacji jest wiele.. Sami je znacie doskonale.

Nie rozumiem czemu wypuszczają gry niedopracowane, niedopieszczone i posiadające tyle bugów, błędów i ściemy (np. wyślij meldunek o konwoju - Luftwaffe Ci pomoże - mi nigdy nie pomogło... a Wam?)
Czy UBI wypuszcza niedokończone produkty, za wszelką cenę? Z myślą "Oby sprzedać!!!" :?: :?: :?:
Znów zacznie się zabawa z pierdyliardem modów, patchy, i odpowiedziami na miliony pytań "jak to zainstalować? czy to jest kompatybilne z...?"
Ja raczej nie kupię na razie tej gry. Za 100 ileś tam złotych oczekuję produktu finalnego, anie nie półproduktu, do którego łaty wyjdą za.. a może i dłużej.

Sorry za mały offtop, ale na temat Ubi to już mi się od dawna zbierało.
Marriano
Oberfähnrich zur See
 
Tonaż: 96.000 BRT

Dołączył(a): 18.03.06, 00:19
Lokalizacja: W-wa

Postprzez shalashaska » 26.03.07, 21:40

Teraz po tym co zobaczyłem to padłem ze śmiechu.Proszę posiadazy by zerkneli do C:\Program Files\Ubisoft\Silent Hunter 4 Wolves of the Pacific\Data\Cfg i otworzyć plik basic.cfg.Przecież to jest z SH3, a gdzie jest basic.cfg z SH4?
shalashaska
Leutnant zur See
 
Tonaż: 127.000 BRT

Dołączył(a): 21.03.07, 18:32

Postprzez driver134 » 26.03.07, 22:01

shalashaska napisał(a):
Grom napisał(a):Znajdź dobrego prawnika i się rozwiedź. Poszukaj produktu bez bugów :wink:


Nie ma takiego produktu tej płci bez bugów :lol:

Jest ale jej imie kończy się na .jpeg lub .avi :wink:

a tak na serio ubi jest jakąś tam firmą co robi gry takich firm jest b. dużo i samych gier jest dużo aby więc być w czołówce developerów EA,Rockstar,Valve,Ubi itp. firma taka musi coś wprowadzać na rynek i mieć jakąś tam reputacje ale z innej perspektywy jak się robi gry (tu nie będe się rozpisywał bo mniej więcej wiadomo jak) jest to dość trudne i skomplikowane zdanie silnik tekstury i testy aby dotrzymać terminu premiery trzeba naprawde się napracować inne firmy np. Akella co zrobiła min. piraci z karaibów,sea dogs pracuje od chyba 5 lat na projektem o nazwie Pt boats knights of the sea i jakoś skończyć nie może ostatni news na stronie jest z roku 2006 (Ubi i SH4 nie miały poślizgu) i tak sobie myśle że każdy kto pracuje zawodowo w firmie w której ważne są terminy wie o co mi chodzi po prostu nie jest łatwo ich dotrzymać dlatego miejcie troche litości dla takich developerów jeśli czegoś tam nie dopatrzą by potem naprawić to łatką naprawiją łatką była taka gra Street Legal Racing Redline i aby w nią normalnie potrzebne było 250mb.patchy

ps. Polska premiera jest opóznina z faktu iż cenega wyda tą gre zlokalizowaną (Polska wersja)
ps. 2 jak jest błąd to się nie czepjajcie pisałem wstawiony (%) :twisted:
shalashaska napisał(a):Teraz po tym co zobaczyłem to padłem ze śmiechu.Proszę posiadazy by zerkneli do C:\Program Files\Ubisoft\Silent Hunter 4 Wolves of the Pacific\Data\Cfg i otworzyć plik basic.cfg.Przecież to jest z SH3, a gdzie jest basic.cfg z SH4?

tak samo jak "F:\Program Files\Ubisoft\Silent Hunter 4 Wolves of the Pacific\Data\Menu\Gui\Layout" i plik dials1 i niektóre inne
driver134
Kapitänleutnant
 
Tonaż: 354.000 BRT

Dołączył(a): 12.12.06, 19:05
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Marriano » 26.03.07, 22:36

driver.. Rozumiem to co napisałeś i do pewnego momentu starałem się być tolerancyjny i wyrozumiały dla Ubi, lecz to co wypuszczają na rynek to w porównaniu z produktami innych firm jest żenadą. Gram w SH3, ponieważ pomimo wielu wad jest grą dobrą.. lecz niedoskonałą na owe czasy i możliwości informatyczne. Właśnie dlatego czepiam się Ubi. Rozumiem, że firmę Ubi gonią terminy, kontrakty, umowy itp. papiery, ale im zależy na terminach, a nie na doskonałej produkcji. I to mnie irytuje. Posiadając oryginalnego SH3 mogę powiedzieć, że mam produkt wydany w zapowiedzianym terminie. Niestety zaje..stą grą nazwać tego nie mogę, choć daje mi dużo radości i nerwów z powodu błędów jaki ów twór posiada.

Gra Grand Theft Auto SA Też miała błędy, ale nie dostrzegał ich przeciętny gracz. Gra została wydana w terminie, została ładnie wydana itd. Można? można...
Grałem w GTA SA i czułem się usatysfakcjonowany poziomem dopracowania tej gry. Oczywiście posiadał bugi, ale nie były dostrzegalne JUŻ w menu gry, tak ja w SH 3.

Cenega to jest inna bajka... :(


(Btw. Jeśli często piszesz w stanie nie dyspozycyjności (%) to zainstaluj sobie najnowszą wersję FireFoxa... Sprawdza pisownę :wink: Ja z powodzeniem używam)
Marriano
Oberfähnrich zur See
 
Tonaż: 96.000 BRT

Dołączył(a): 18.03.06, 00:19
Lokalizacja: W-wa

Postprzez art.pl » 27.03.07, 07:36

Jatzzo--pamietam jak byloz Sh3 (zakup)
Bylem jednym ze szczesliwcow ktoro wkradl sie w Twoje laski i dzieki tobie moglem pograc w Sh3
Obecnie sobie pukam w sh3+GWX , do sh4 nie moge sie przekonac , graficznie mnie jakos nie fascynuje (nie moge wlaczyc AA itp) grafika jest przez to lichawa
W sh3 mozna wszystko wlaczyc i wyglada bardzo przejzyscie:)
Moze jak wyjda patche , mody to sie pogra
W obecnym stanie szkoda czasu
art.pl
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 13.000 BRT

Dołączył(a): 28.03.05, 23:24
Lokalizacja: Plock

Postprzez Rabed » 27.03.07, 15:21

shalashaska napisał(a):Teraz po tym co zobaczyłem to padłem ze śmiechu.Proszę posiadazy by zerkneli do C:\Program Files\Ubisoft\Silent Hunter 4 Wolves of the Pacific\Data\Cfg i otworzyć plik basic.cfg.Przecież to jest z SH3, a gdzie jest basic.cfg z SH4?

Przecież od początku mówili, że to nie będzie nowy silnik/gra, tylko podrasowane SH3. Ma to też swoje zalety, np. większość modów działąjących na SH3 będzie też działać na SH4

Edit: Wyszedł nowy patch 1.2. Można go pobrać stąd. Dzięki niemu w grze zyskałem z 10 FPSów :)
Rabed
Oberfähnrich zur See
 
Tonaż: 80.000 BRT

Dołączył(a): 27.10.06, 20:47
Lokalizacja: Szczecin

Postprzez krychu » 20.04.07, 15:42

Witam wszystkich

mam pytanie jak wygląda model zniszczeń w tej odsłonie gry, czy po celnym trafieniu torpedą widoczne są trzewia statku bądź okrętu

pozdrawiam

Krystian
krychu
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 9.000 BRT

Dołączył(a): 20.04.07, 11:33

Postprzez driver134 » 20.04.07, 16:34

Tak są widoczne są nawet otwory po deck gun aha i są jeszcze tratwy i piloci zestrzelonych maszyn dla mnie najbradziej skopali zarządzanie załogą
driver134
Kapitänleutnant
 
Tonaż: 354.000 BRT

Dołączył(a): 12.12.06, 19:05
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez piechcik » 26.05.07, 21:59

Czy w SH4 można swobodnie chdzić po całym okręcie??
piechcik
Oberleutnant zur See
 
Tonaż: 287.000 BRT

Dołączył(a): 12.02.07, 19:55

Postprzez NiKuTa » 27.05.07, 03:06

zapomnij :(.


Wie moze ktoś kiedy ma wyjść nowy patch?
NiKuTa
Oberfähnrich zur See
 
Tonaż: 88.000 BRT

Dołączył(a): 09.10.05, 00:36
Lokalizacja:

Postprzez marek128 » 27.05.07, 08:38

oto cytat z gry-online w sprawie kolejnych patchy:

Mianowicie, w sprawie patcha v.1.3 postanowiono poprosić graczy o umieszczanie w specjalnym topiku na oficjalnym forum listy zidentyfikowanych bugów. Bardzo pomocne będą też opisy okoliczności pojawiania się błędów, a także wyszczególnienie najistotniejszych i krytycznych ich zdaniem niedoróbek.

Po co to wszystko? Chodzi o to, aby rozpoznać, które błędy mogą zostać naprawione przez fanów np. dzięki modom, a które wymagają interwencji programistów firmy. Jeśli zostanie zidentyfikowanych 10-15 poważnych, niemożliwych do poprawienia przez mody fanowskie bugów, to developer opracuje i wypuści łatkę. Jeśli wskazane niedomagania będą do usunięcia przez parających się modyfikacjami miłośników gry lub będą stanowiły znikome utrudnienie, to wypuszczanie kolejnych patchy stanie się bezzasadne. Może się więc okazać, że patch 1.2 będzie ostatnim jaki ujrzał światło dzienne. Developer będzie czekać na opinie do 28 maja. Potem zostaną podjęte decyzje.
marek128
Leutnant zur See
 
Tonaż: 125.000 BRT

Dołączył(a): 29.01.06, 11:54

Postprzez NiKuTa » 27.05.07, 08:50

Spamer :D lol

Przecież UBikacja ma to w dupie. Wydadzą tą łatę albo nie, co ich to obchodzi . MOderzy sie zwieli do roboty i dla nich sprawa załatwiona, wszytko zostanie naprawione przez nich.

Poza tym z ich wypowiedzi wynika ze oni nie sprawdzaja tego co wydają. sami sie nie dopatrzyli błedów, co na testerów ich niestarć itp.
NiKuTa
Oberfähnrich zur See
 
Tonaż: 88.000 BRT

Dołączył(a): 09.10.05, 00:36
Lokalizacja:

Postprzez Rabed » 27.05.07, 09:49

No i UBI wydaje patcha. Więcej można przeczytać tu
Rabed
Oberfähnrich zur See
 
Tonaż: 80.000 BRT

Dołączył(a): 27.10.06, 20:47
Lokalizacja: Szczecin

Postprzez Alina » 31.05.07, 17:58

ja mam troszke inne pytanie, w sh2 i sh3 statki pływające po morzach i oceanach były jakieś puste niczym widma nieliczne z obsadzoną przez sztywniaków w kapokoach załogą działek pl, czy w sh4 zostało cos zmienione, chodzi mi o jakiś ruch na statkach, postacie, ... itp., czy po zniszczeniu wroga lub w trakcie widać jakieś szalupy, rozbitków ?, czy tez dalej zostało po staremu czyli peryskop w górę iiiii o ten statek zaliczył chyba trójkąt bermudzki.
Alina
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 16.000 BRT

Dołączył(a): 02.09.05, 12:28
Lokalizacja: z Grodu Kraka

Postprzez NiKuTa » 31.05.07, 19:59

jest coś takiego ale po co to zostało zrobione to nie wiem. osobiście takie gówniane detale mnie nie ruszają, gdy gra nie jest dorobiona. powinni przyłożyć się do eliminacji bagów!!!!!!!!!!
NiKuTa
Oberfähnrich zur See
 
Tonaż: 88.000 BRT

Dołączył(a): 09.10.05, 00:36
Lokalizacja:

Postprzez Heinrich » 03.06.07, 20:52

Postacie są i co ciekawe mimo walenia do nich z armaty, łażą dalej sobie po pokładzie jak gdyby nigdy nic. Tak ogólnie to jestem rozczarowany bo gra nie daje minimum satysfakcji. Często zdarza mi się że gra mi się po prostu wyłańcza i mam komunikat że program przestał działać. Jest to wkurzające, zwłaszcza przy karierze. A kompa mam naprawdę mocnego. Są też misje historyczne których nie da się w jakikolwiek sposób przeżyć.
Sprawdziłem to dokładnie, cokolwiek by nie zrobić, łącznie z natychmiastową ucieczką, nie ma szans.
Heinrich
Leutnant zur See
 
Tonaż: 101.000 BRT

Dołączył(a): 21.02.06, 21:54
Lokalizacja: Ruda Śląska

Poprzednia stronaNastępna strona

Posty: 110 • Strona 4 z 51, 2, 3, 4, 5

Powrót do SH IV



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość