1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

FAQ - tutaj zadajemy krótkie pytania

Moderatorzy: Jatzoo, dragonfly

Posty: 89 • Strona 3 z 41, 2, 3, 4

Postprzez ahacy » 13.09.08, 14:35

Witam!
Szalaszasce załoga zdycha, a mi kima na wachcie. Nie wiecie co to może być? Płyną sobie półtorej doby i cała załoga łącznie z wachtowymi robi z..z . Że niby tacy zmęczeni po przejęciu wachty. Czy można ich ożywić? Może im muzyczkę puścić /bo mam wyłączoną/?
Pozdrawiam.
ahacy
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 35.000 BRT

Dołączył(a): 17.11.07, 11:03
Lokalizacja: Zatoka Gdańska

Postprzez Wojtek15 » 13.09.08, 16:15

Może masz włączone polecenie "stanowiska bojowe"?
Wojtek15
Leutnant zur See
 
Tonaż: 193.000 BRT

Dołączył(a): 29.09.07, 09:13
Lokalizacja: 200m pod powierzchnią wody

Postprzez ahacy » 14.09.08, 20:19

No właśnie że nie. Jak kliknąłem "alarm bojowy" to się wszyscy rozbudzili i przestali robić z..z . Większość czasu płynę na widoku z mostku i czasem ustawionym na x 2. Może to jakiś bug. Inna rzecz, że jak pierwszy raz płynąłem w patrolu po lotniskowiec Sudoku to co chwilę miałem jakieś towarzystwo - nawet zaraz po wypłynięciu z bazy. I pełno było komunikatów o wykrytych konwojach. A teraz nic, głucho. Nikogo na horyzoncie choć płynę już prawie dwie doby!

Jest też druga sprawa: w panelu załogi jest pełno współczynników - sprawność umysłowa i inne; przy niektórych są liczby w nawiasach. Do czego te wszystkie liczby i komu to potrzebne?
Ja tylko tak, bo nie zwracam na nie uwagi. A powinienem?
ahacy
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 35.000 BRT

Dołączył(a): 17.11.07, 11:03
Lokalizacja: Zatoka Gdańska

Re: CO2

Postprzez GMac » 18.09.08, 14:32

shalashaska napisał(a):Mam problem z CO2, załoga mi zdycha pomimo że płynę na powierzchni.Nic nie daje klikanie na ikone z CO2.Znowu jakis BUG?


Tak BUG jak nie powiem co. Z tego co ja grałem czasami pomagało alarmowe zanurzenie a na 25m wybicie okrętu poprzez awaryjne wynurzenie. Jak nie pomoże to pozostaje zrobić save na powierzchni i przeładować grę. Nic mądrzejszego nie znalazłem. W drugą stronę ten bug tez działa, czyli że w zanurzeniu załoga nie zużywa tlenu i nie produkuje CO2:
ObrazekObrazekObrazek
Na amerykańskich okrętach jest tak samo.
GMac
Leutnant zur See
 
Tonaż: 163.000 BRT

Dołączył(a): 30.10.06, 21:44

Ulepszone wyposażenie suba Kiedy?

Postprzez kimano-u96 » 22.10.08, 19:29

W jaki sposób mozna zmienic na inny okret w czasie kariery
kimano-u96
Korvettenkapitän
 
Tonaż: 413.000 BRT

Dołączył(a): 28.11.07, 16:59
Lokalizacja: Górzno

Postprzez ahacy » 19.11.08, 18:31

Witam!
Czy jak wgram U-Boot Missions to wszystkie Amerykańskie misje i patrole będą nadal dostępne? Czy zamiast nich będę miał U-Booty a Gaty i inne znikną bezpowrotnie?
Pozdrawiam.
ahacy
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 35.000 BRT

Dołączył(a): 17.11.07, 11:03
Lokalizacja: Zatoka Gdańska

Postprzez GMac » 21.11.08, 09:17

Nic nie znika. Jak na dodatek przystalo dodaje cos do calosci czyli w menu glownym masz do wyboru kampanie Amerykanska albo Niemiecka.
GMac
Leutnant zur See
 
Tonaż: 163.000 BRT

Dołączył(a): 30.10.06, 21:44

Postprzez ricken_gk » 24.12.08, 21:46

napewno nie po 3 pierwszych misjach czyli w czasie pierwszych 2 miesięcy
ricken_gk
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 12.000 BRT

Dołączył(a): 04.12.08, 17:25

jak długo można pływać na patrolu?

Postprzez ricken_gk » 24.12.08, 21:55

Kolejna ciekawostka, dostałem misje patrolu na wschód od morza Celeb dotarłem tam 12 grudnia coś, pływałem po nim zatapając z 10 handlowych do 10 kolejnogo miesiąca.Nie trzymałem sie okolic lornetki lecz opływałem wody głównie na północ i wschód od niej i misja nie wykonana pisze. Popłynołem do bazy na południe po torpedy i wróciłem tam znowu pływam już 7 dzień i znów nic w sumie tam jest już tak czerwono od zatopionych okręttów że nic nie widać. Czy ktos miał taki przypadek? Może nie wolno w czasie patrolu atakowac jednostek przeciwnika, albo pływac trzeba w zasięgu powiedzmy 300km od lornetki?
ricken_gk
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 12.000 BRT

Dołączył(a): 04.12.08, 17:25

Postprzez marek128 » 27.12.08, 13:14

Od celu misji na mapie nie odpływaj na większą odległość niż 75 km pozostań w miejscu przez 48-72h w końcu Ci zaliczy cel misji
marek128
Leutnant zur See
 
Tonaż: 125.000 BRT

Dołączył(a): 29.01.06, 11:54

Postprzez GMac » 27.12.08, 19:40

Można dostać nowy okręt po 2miesiącach jeżeli zaczniesz we flocie azjatyckiej na jednostkach SClass ;) Wtedy z SClass przesiadka na Salmon'a :lol:
GMac
Leutnant zur See
 
Tonaż: 163.000 BRT

Dołączył(a): 30.10.06, 21:44

Postprzez ricken_gk » 28.12.08, 19:23

aaaa, thx
ricken_gk
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 12.000 BRT

Dołączył(a): 04.12.08, 17:25

krótkie pytanie paliwo

Postprzez ricken_gk » 04.01.09, 12:27

Pływając amerykańskim złomem tak szalałem że mi brakło paliwa jakiejś 2 dni od bazy surabaya, co zrobić by zdobyć troche paliwa? Postawić platforme wiertniczą? :twisted:
ricken_gk
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 12.000 BRT

Dołączył(a): 04.12.08, 17:25

Postprzez korsarz » 04.01.09, 13:22

Raczej nic nie zrobisz, jak masz ograniczone pliwo to musisz oszczedzac a tak to kibel. Normalnie to mozna bylo jkos wezwac pomoc ale w grze chyba tego nie ma
korsarz
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 43.000 BRT

Dołączył(a): 26.11.08, 16:12

znikające okręty

Postprzez ricken_gk » 10.01.09, 12:10

hehe ta gra to jednak bubel, wypływam z bazy z manili płynę w kierunku morza celebs-a, napotykam 1 konwój niszczyciel, gun boat i jeszcze coś tam. Płyne w kierunku cieśniny tuż przed tym konwojem jednoczesnie równolegle ( myśle sobie musza skręcić w moim kierunku jesli chcą przepłynąć tą cieśnine), widze ich cały czas w lornetce i co cud wszystkie jednostki nieprzyjaciela jednocześnie znikają. Wczytuje wielokrotnie spowrotem gre i obserwuje co sie dzieje na poglądzie jednostek nieprzyjaciela ( myślałem ze coś je zniszczyło ale znów nic nagle płyną i ich w następnej chwili niema). Czy aby na południe od Manili nie leży trójkat Bermudzki? :)
I jak to sie nie wkurzac pierwsza misja zaatakowania konwoju niemożliwa do zrealizowania bo konwój wyparował. A moze to piraci przechwycili i trzeba przekazać okup? :).

Gram z patchem 1,5 z uboot mision.
ricken_gk
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 12.000 BRT

Dołączył(a): 04.12.08, 17:25

Denerwujące samoloty

Postprzez shalashaska » 12.01.09, 20:16

halo.czy wie ktoś jak recznie bądź innym sposobem usunąc te denerwujące samoloty?Normalnie muszę cały czas pływać w zanurzeniu.


EDIT@
Cholera jasna, czlowieku wlasnie sam zasmiecasz forum tym sposobem.Nie bez powodu założyłem nowy topic z jasno opisanym tematem tak by w przyszlosci mozna było znaleźć odpowiedz.A tak szukaj babo igły w stogu siana.To tak jakby nasrac do talerza.
Ostatnio edytowano 12.01.09, 20:46 przez shalashaska, łącznie edytowano 1 raz
shalashaska
Leutnant zur See
 
Tonaż: 127.000 BRT

Dołączył(a): 21.03.07, 18:32

Postprzez dragonfly » 12.01.09, 20:27

Ale czy tak właśnie nie było naprawdę? Niektóre akweny pełne były patrolujących japońskich samolotów.
dragonfly
Kapitän zur See
Kapitän zur See
Moderator Team
 
Tonaż: 800.000 BRT

Dołączył(a): 22.09.03, 12:42
Lokalizacja: Żagań

Re: Denerwujące samoloty

Postprzez Jatzoo » 13.01.09, 13:30

shalashaska napisał(a):EDIT@
Cholera jasna, czlowieku wlasnie sam zasmiecasz forum tym sposobem.Nie bez powodu założyłem nowy topic z jasno opisanym tematem tak by w przyszlosci mozna było znaleźć odpowiedz.A tak szukaj babo igły w stogu siana.To tak jakby nasrac do talerza.


Dobrze że już na horyzoncie wersja z ostrzeżeniami.. banami... i w ogóle miłego używania forum :evil:
Jatzoo
Grossadmiral
Grossadmiral
Global Mod
 
Tonaż: 2.326.000 BRT

Dołączył(a): 22.08.02, 15:03

Postprzez dragonfly » 13.01.09, 22:08

Dla mnie regulamin jest jasny i każdy musi mu się podporządkować, czy mu się to podoba, czy nie.
dragonfly
Kapitän zur See
Kapitän zur See
Moderator Team
 
Tonaż: 800.000 BRT

Dołączył(a): 22.09.03, 12:42
Lokalizacja: Żagań

Postprzez shalashaska » 16.01.09, 09:21

Nie widać że forum ledwo zipie?Ta wbijcie jeszcze gwoździa do trumny :lol: , a tak na marginesie dzieki dragonfly nikt nie zauwarzył nawet mojego pytania, bravo dragonfly, trzymac tak dalej :wink:
shalashaska
Leutnant zur See
 
Tonaż: 127.000 BRT

Dołączył(a): 21.03.07, 18:32

Postprzez Jatzoo » 16.01.09, 10:29

Nie zauważył, czy nie zna odpowiedzi, a może nie chce Ci odpowiedzieć ;-)
..teorii spiskowych jest całe mnóstwo :D
Jatzoo
Grossadmiral
Grossadmiral
Global Mod
 
Tonaż: 2.326.000 BRT

Dołączył(a): 22.08.02, 15:03

Postprzez shalashaska » 16.01.09, 10:48

Sami robicie off-top :lol:
shalashaska
Leutnant zur See
 
Tonaż: 127.000 BRT

Dołączył(a): 21.03.07, 18:32

Postprzez Jatzoo » 16.01.09, 13:26

Dostałeś odpowiedź, i ode mnie, i od Dragona...

Od Dragona, dlaczego tyle samolotów, ode mnie, dlaczego nie ma odpowiedzi (bo nadal nie rozumiem jak można twierdzić, że skoro nie ma odpowiedzi, to od razu nikt nie zagląda - wystarczy popatrzeć na licznik odwiedzin danego topicu - nie wszyscy to guru od SH4 aby znać odpowiedź, a odpowiedź od tych co przeglądają ten wątek "nie wiem" jest równie bezcelowa)..
Jatzoo
Grossadmiral
Grossadmiral
Global Mod
 
Tonaż: 2.326.000 BRT

Dołączył(a): 22.08.02, 15:03

Postprzez dragonfly » 16.01.09, 20:56

To prawda, mało kto tu zagląda. Ale paradoksalnie dzięki temu łatwiej zauważyć że ktoś napisał coś nowego. A już na pewno nieprawdą jest że przez przeniesienie tematu do FAQ nikt Ci nie udzielił odpowiedzi.
dragonfly
Kapitän zur See
Kapitän zur See
Moderator Team
 
Tonaż: 800.000 BRT

Dołączył(a): 22.09.03, 12:42
Lokalizacja: Żagań

Re: FAQ - tutaj zadajemy krótkie pytania

Postprzez Tomo55 » 10.05.09, 23:09

Witam Stare Wilki po długiej przerwie.
Ma być krótko więc będzie.
Po zakupieniu SH4 w wersji startowej PL 1.1, jak zainstalowałem tak po 2 godzinach zakończyłem z nim zabawę.
Jak w 3 słowach aktualnie wygląda sprawa na patchu 1.4 - warte już przesiadki z SH3?
Tomo55
Leutnant zur See
 
Tonaż: 182.000 BRT

Dołączył(a): 27.04.05, 23:45
Lokalizacja: Orzesze/Katowice

Poprzednia stronaNastępna strona

Posty: 89 • Strona 3 z 41, 2, 3, 4

Powrót do SH IV



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron