1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

FAQ - tutaj zadajemy krótkie pytania

Moderatorzy: Jatzoo, dragonfly

Posty: 89 • Strona 2 z 41, 2, 3, 4

Postprzez Wojtek15 » 30.12.07, 23:22

Wiem, rozumiem. Ja tam wole XP, mniej zawodny, po prostu przyzwyczajony jestem do niego. Nie twierdzę że Vista jest do kitu, potrzeba czasu żeby osiągnęła to co osiągnął XP. Z resztą, zawsze możesz mieć na kompie dwa systemy i o to mi właśnie chodziło. Jak coś Ci nie chodzi na Viście to odpalasz na XP i na odwrót.
Wojtek15
Leutnant zur See
 
Tonaż: 193.000 BRT

Dołączył(a): 29.09.07, 09:13
Lokalizacja: 200m pod powierzchnią wody

Postprzez evan82 » 30.12.07, 23:27

Wojtek15 napisał(a):Wiem, rozumiem. Ja tam wole XP, mniej zawodny, po prostu przyzwyczajony jestem do niego. Nie twierdzę że Vista jest do kitu, potrzeba czasu żeby osiągnęła to co osiągnął XP. Z resztą, zawsze możesz mieć na kompie dwa systemy i o to mi właśnie chodziło. Jak coś Ci nie chodzi na Viście to odpalasz na XP i na odwrót.


Ja wole o wiele bardziej XP. Jest to dobry system, a Vista tylko zajmuje nie potrzebnie kupę miejsca na zbędne dodatki i bajery graficzne.
Wiem bo kumpel testował.
To jest tylko rozbudowana i szkoda że głównie pod względem graficznym tylko, kolejna wersja Windowsa. :idea:
evan82
Kapitän zur See
 
Tonaż: 921.000 BRT

Dołączył(a): 03.11.07, 01:11
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Raff » 31.12.07, 09:19

Koniec tych domagań o Viscie. Moim zdaniem jest dużo lepszym systemem operacyjnym niż XP i nie mam zamiaru nikogo do tego przekonywać. Wróćmy do problemu ;). Patch 1.3 Cenegi nie pomógł...
Raff
Leutnant zur See
 
Tonaż: 195.000 BRT

Dołączył(a): 22.10.06, 08:30

Postprzez driver134 » 31.12.07, 11:25

Mam taką samą grafike i tyle samo ramu i u mnie chodzi tylko że na XP
direct x to nie będzie bo masz viste o a ona ma direct x 10 jak pisałem zainstaluj najnowsze stery do grafiki jaką masz wersje visty 64 czy 32 bit?
http://ati.amd.com/support/driver.html aha może patch 1.4 i pamiętaj zanim zainstalujesz nowe stery odinstaluj stare
driver134
Kapitänleutnant
 
Tonaż: 354.000 BRT

Dołączył(a): 12.12.06, 19:05
Lokalizacja: Warszawa

Panowie Oficerowie

Postprzez Thomsen » 09.01.08, 03:49

Wybaczcie:) jako nowy na tym forum dopisuje sie znienacka w tym topiku, ale przez dłuższy czas wczytuje sie w forum (pozostaje pod wrazeniem wiedzy merytorycznej wielu spośród jego uczestników) ale martwi mnie jeden fakt , biorąc pod uwagę że SH4 jest grą skopaną tak samo jak SH2 . a SH3 jest grywalny tylko właściwie dzięki GWX(który jest dziełem pasjonatów a nie Twórców gry) to ja sie pytam czy NIKT nie umie zrobić bez poprawek takiej mega kozackiej symulacji "uboota" jak AOD czy tez "submarine" jak SH1(który był niezły pod wieloma względami)? I co by było z naszą bracią podwodniaków gdyby zapaleńcy nie przewyższali zdolnościami programistów z pewnej znanej firmy (ubikacja soft )
tak naprawdę gdyby nie GWX to nadal zostałbym przy Command: AOD
Pozdrawiam wszystkich starych i świeżo upieczonych "kaleusów" czy tez "commanderów " ;)
Thomsen
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 12.000 BRT

Dołączył(a): 06.01.08, 11:53

Postprzez Thomsen » 09.01.08, 03:54

Ha pierwsza torpeda i juz nie wypał , chciałem sie dopisać do FAQ ale coś chyba źle wyszło , zatem Panów MOderatorów ;) proszę o ewentualne przesunięcie postu , co by tego naprawdę fajnego forum nie zaśmiecać ;)
Thomsen
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 12.000 BRT

Dołączył(a): 06.01.08, 11:53

Postprzez Raff » 09.01.08, 14:34

gdyby zapaleńcy nie przewyższali zdolnościami programistów z pewnej znanej firmy
Więc myślisz że to zapaleńcy napisali engine gry, że to zapaleńcy udostępnili sobie kod źródłowy, że stworzyli podstawę dla GWX? :) Przestańcie tak narzekać na Ubisoft, gdyby nie ta firma nie pogralibyście sobie w takie gry jak Sturmovik, SHIII, Dark Messiah. Jeśli myślicie że zapaleńcy potrafią więcej od twórców, to proszę przypomnieć sobie Ruhr 1, The VIIC Project, niezliczone ilości projektów które upadły. Poza tym udostępnienie kodu źródłowego gry jest ze strony producenta łaską. ;-)
Raff
Leutnant zur See
 
Tonaż: 195.000 BRT

Dołączył(a): 22.10.06, 08:30

Postprzez Thomsen » 09.01.08, 16:26

Raff , powiedz mi więc jak przedstawia sie grywalność "łysego" SH2 albo "łysego " SH3 najlepiej bez żadnych łatek? czy nie jest w pewnym sensie kompromitacją programistów z Ubi że gra z lat 90 (AOD) bije na głowe owe produkty pod wzgledem AI i grywalności? na dodatek nadal niemocą jest dla twórców tych gier dodanie takiego fajnego tematu jak wilcze stada w AOD i faktyczny "ruch radiowy" który dokładnie odwzorowywał sytuacje taktyczną ?:) Czy mamy "całowac po piętach" Twórców nowoczesnych bubli bo spłynęła na nas łaska że wogóle zechcieli to wydać ? Siedziec cicho i nie komentować , dokładnie tak jak cicho jest w centrali na 150m gdy nad głową krąży wkurzony "destrojer" ;)
Thomsen
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 12.000 BRT

Dołączył(a): 06.01.08, 11:53

Postprzez dragonfly » 09.01.08, 16:32

Masz sporo racji w tym, że programiści UbiSoft w ogóle nie wyciągnęli wniosków z SHIII i SHIV wydali nie tylko równie, ale może i jeszcze bardziej zarobaczone. Czasem odnoszę wrażenie że w ogóle nie zatrudniali testerów. Przecież ewidentne bugi można było wyczaić po kilkunastu minutach grania. Z zasadzie po wyjściu patcha 1.3 SHIV stało się jako-tako grywalne. Nie wiem jak jest z wersją 1.4, bo na jakiś czas odstawiłem sobie tą grę i powróciłem do trójki.
dragonfly
Kapitän zur See
Kapitän zur See
Moderator Team
 
Tonaż: 800.000 BRT

Dołączył(a): 22.09.03, 12:42
Lokalizacja: Żagań

Postprzez Raff » 09.01.08, 18:04

Przecież ewidentne bugi można było wyczaić po kilkunastu minutach grania.
Hehe, np. w menu tylko widać napis "powrót do windowsa" :D. Ja to wiem chyba najlepiej
Czy mamy "całowac po piętach" Twórców nowoczesnych bubli bo spłynęła na nas łaska że wogóle zechcieli to wydać ?
To wiedz, że bez tych (niech będą przeklęci!) tfu...rców, nie pograłbyś w GWX...
(AOD) bije na głowe owe produkty pod wzgledem AI i grywalności?
Oj tu bym ostro polemizował, bo grałem w AOD i odniosłem inne wrażenie.
Raff , powiedz mi więc jak przedstawia sie grywalność "łysego" SH2 albo "łysego " SH3 najlepiej bez żadnych łatek?
To mogę powiedzieć, bo grałem w oba i w oba bez łatek. O ile chodzi o SH2, to wygląda to trochę śmiesznie, bo bez patchy jest rzeczywiście niegrywalna, ale niezapomniane sceny ataków na konwój w SH3 na długo jeszcze pozostaną w pamięci. Spójrz na barwne opowieści twórców piszących w "AAR 100%", spora część z nich nie gra na modach. Ich opowieści są równie barwne, a nie narzekali chyba na tfu...rczość (niech będą przeklęci!) tfu...rców. Zanim więc zaczniecie przeklinać tfu...rców i dowodzić że lepsi od nich są zapaleńcy, to pomyślcie sobie że oni w ogromnym stopniu bazują na twórczości Ubisoftu. Absolutnie wam mogę zagwarantować, że żadnemu zapaleńcowi nie udałoby się wydać samej gry. Jak myślicie kto odwala dla nich krecią robotę? Kto płaci miliony za licencje na silnik? Kto pisze silniki graficzne? (niech będą przeklęci!) Tfu...rcy :).
wilcze stada w AOD
W singlu SH2 też były wilcze stada :lol:.
Raff
Leutnant zur See
 
Tonaż: 195.000 BRT

Dołączył(a): 22.10.06, 08:30

Postprzez evan82 » 09.01.08, 20:25

Panowie koledzy. Po prostu jedni ludzie zrobili te wspaniałą grę z pewnymi niedoróbkami, a inni coś nie coś do niej dodali. Szkoda tylko że nie każdy ma taki full wypas komp.
Z reszta nie skarżę się, bo moja maszynka miała służyć, no i służy mi również, a może przede wszystkim do pracy. Pozdrawiam. :mrgreen:
evan82
Kapitän zur See
 
Tonaż: 921.000 BRT

Dołączył(a): 03.11.07, 01:11
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Thomsen » 10.01.08, 02:46

Ja to widzę jednak również tak Panowie Oficerowie:

Tfu...rcy (oczywiscie niechaj będą przeklęci ) wydając grę żądaja za to gratyfikacji finansowej (piękne okreslenie) i słusznie!!!!
niemniej skoro wydają buble, a przeciętny użytkownik za nie płaci to z czysto konsumenckiej strony sytuacja jest nie fair :)
To ze tfu....rcy (niechaj ciała ich pokryje trąd ) pakują grubą kase w silnik graficzny i..... no własnie na silniku poprzestają :) to swiadczy raczej albo o tym że umieją tylko robic ładne modele 3d, albo liczą właśnie na to że zapaleńcy odwalą za nich brudna robotę :)
Kwestia grywalności AOD może byc subiektywna i nie bede polemizował , co do SH3 to masz racje goły był znacznie grywalniejszy niż "dwójka" niemniej i tak miał bug na bugu :D ale częścią czwartą tfu....rcy (niechaj łona ich kobiet wyschną a ciała pokryją się ropnymi guzami) udowodnili ze dalej stoja w miejscu pomimo ładowania grubej kasy w rzeczony "silnik graficzny" i to mnie troche zastanowiło , bo nazywa się to pójście na łatwizne :)
Co do wilczych stad w SH2 to śmiech na sali ;) jakieś nędzne pozoranctwo tego co w AOD...
Thomsen
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 12.000 BRT

Dołączył(a): 06.01.08, 11:53

Postprzez evan82 » 10.01.08, 15:21

Kurczę kolego Thomsen, może minąłeś się z powołaniem i powinieneś zostać lekarzem?
Mnie tam podstawowa wersja gry i parę małych dodatków odpowiada.
Swoją droga ciekaw jestem, czy panowie z GWX napisaliby to wszystko od zera. Pozdrawiam. :mrgreen:
evan82
Kapitän zur See
 
Tonaż: 921.000 BRT

Dołączył(a): 03.11.07, 01:11
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Thomsen » 10.01.08, 21:33

Karl , zgadłeś :D co prawda nie jestem lekarzem ale mój zawód jest stricte medyczny również :D
Thomsen
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 12.000 BRT

Dołączył(a): 06.01.08, 11:53

Postprzez evan82 » 10.01.08, 21:50

Ha Ha Ha, ale fajnie.
No właśnie po tym moim poście zastanawiałem sie czy tak nie jest. Pozdrawiam i witam na pokładzie Forum! :mrgreen:
evan82
Kapitän zur See
 
Tonaż: 921.000 BRT

Dołączył(a): 03.11.07, 01:11
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Myszkin » 10.01.08, 22:28

Raff napisał(a):Koniec tych domagań o Viscie. Moim zdaniem jest dużo lepszym systemem operacyjnym niż XP i nie mam zamiaru nikogo do tego przekonywać. Wróćmy do problemu ;)


Jeszcze tylko słówko - to że SH IV wspiera Vistę (a może to Vista wspiera SH IV? ;) ) jeszcze o niczym nie świadczy - to zabieg czysto marketingowy, taki sposób na zwiększenie sprzedaży. Wystarczy przejść się do sklepu - na prawie wszystkich tanich laptopach (niezależnie od producenta) brzmi dumne: "system operacyjny: Windows Vista", patrzysz na pamięc RAM takiego notebooka - 1024... :?: ....żart? Nie, bo obok, stoi lapek z...512 MB RAM i zainstalowaną Vistą! Sprzedawca oczywiście ani słowem nie zająknie się, że Vista skrzeczy przy 1024 Ramu, o 512 w ogóle nie wspominając.

Oczywiście, każdy ma prawo do własnych opinii, ale wystarczy spojrzec na artykuły i recenzje z netu na temat Visty - otóż wszyscy piszą, że w obecnym kształcie daleko temu systemowi do XP, bo o ile XP wnosił duży powiew świeżości, o tyle Vista to zabieg właściwie kosmetyczny i...drogi (m.in. przesadnie duże wymagania).

Czy Vista w takim razie to samo zło? Nie, o ile XP możemy porównać do SH III :) to Vista to taki SH IV - odtwórczy, z dużymi wymaganiami, nie robiący już takiego wrażenia jak swego czasu SH III, ale jednak mający jakieś swoje zalety.
Myszkin
Kapitän zur See
 
Tonaż: 956.000 BRT

Dołączył(a): 24.05.05, 15:57
Lokalizacja: Ostrowiec Świętokrzyski/Warszawa

Postprzez Raff » 11.01.08, 14:19

Myszkin napisał(a):
Raff napisał(a):Koniec tych domagań o Viscie. Moim zdaniem jest dużo lepszym systemem operacyjnym niż XP i nie mam zamiaru nikogo do tego przekonywać. Wróćmy do problemu ;)


Jeszcze tylko słówko - to że SH IV wspiera Vistę (a może to Vista wspiera SH IV? ;) ) jeszcze o niczym nie świadczy - to zabieg czysto marketingowy, taki sposób na zwiększenie sprzedaży. Wystarczy przejść się do sklepu - na prawie wszystkich tanich laptopach (niezależnie od producenta) brzmi dumne: "system operacyjny: Windows Vista", patrzysz na pamięc RAM takiego notebooka - 1024... :?: ....żart? Nie, bo obok, stoi lapek z...512 MB RAM i zainstalowaną Vistą! Sprzedawca oczywiście ani słowem nie zająknie się, że Vista skrzeczy przy 1024 Ramu, o 512 w ogóle nie wspominając.

Oczywiście, każdy ma prawo do własnych opinii, ale wystarczy spojrzec na artykuły i recenzje z netu na temat Visty - otóż wszyscy piszą, że w obecnym kształcie daleko temu systemowi do XP, bo o ile XP wnosił duży powiew świeżości, o tyle Vista to zabieg właściwie kosmetyczny i...drogi (m.in. przesadnie duże wymagania).

Czy Vista w takim razie to samo zło? Nie, o ile XP możemy porównać do SH III :) to Vista to taki SH IV - odtwórczy, z dużymi wymaganiami, nie robiący już takiego wrażenia jak swego czasu SH III, ale jednak mający jakieś swoje zalety.
Mnie nikt od Visty nie odbierze :). Spodobał mi się ten system i cóż począć :). Nieprawdą jest też że:
Sprzedawca oczywiście ani słowem nie zająknie się, że Vista skrzeczy przy 1024 Ramu, o 512 w ogóle nie wspominając.
O skrzeczeniu przy 1024 od znajomych nie słyszałem (może jest wtedy sporo mniej wydajna ale działa i ma się dobrze), a tym bardziej na 512 :lol:. Vista przy 512 mb Ramu albo wogóle nie wejdzie albo włączy Aero Basic i cofniemy się do informatycznego średniowiecz :lol: :mrgreen:
Jeszcze tylko słówko - to że SH IV wspiera Vistę (a może to Vista wspiera SH IV? icon_wink.gif ) jeszcze o niczym nie świadczy - to zabieg czysto marketingowy, taki sposób na zwiększenie sprzedaży.
Jeśli chodzi o wspieranie SHIV przez Vistę, to chyba źle się wysłowiłem. Chodzi mi o to, że "dedykowanym" czy też po prostu obecnym w wymaganiach dla SHIV systemem operacyjnym jest również Vista.
Oczywiście, każdy ma prawo do własnych opinii, ale wystarczy spojrzec na artykuły i recenzje z netu na temat Visty - otóż wszyscy piszą, że w obecnym kształcie daleko temu systemowi do XP, bo o ile XP wnosił duży powiew świeżości, o tyle Vista to zabieg właściwie kosmetyczny i...drogi (m.in. przesadnie duże wymagania).
Uważam że Vista ma swoje i to duże zalety! Osoba z duszą artystyczną będzie używać Visty bo jest najładniejsza :lol:. Ale odnośnie opinii recenzentów - podchodzę do nich z przymrużeniem oka. Na pewnym forum powstał cały temat o Viscie w którym ktoś prosił o opinie. Jak dotąd wszystkie są pozytywne. Wg. mnie Vista w użytkowaniu domowym jest dużo lepszym systemem niż Windows XP, ale ten temat zakończmy bo naprawdę mnie nie przekonacie :lol:. Ot, afekt trudna rzecz :lol:.
Swoją droga ciekaw jestem, czy panowie z GWX napisaliby to wszystko od zera.
Takie projekty były i upadały. Nie tacy jak z teamu gwxowego się nimi zajmowali. Upadały jeden po drugim...
Raff
Leutnant zur See
 
Tonaż: 195.000 BRT

Dołączył(a): 22.10.06, 08:30

Postprzez Myszkin » 12.01.08, 23:03

Myszkin
Kapitän zur See
 
Tonaż: 956.000 BRT

Dołączył(a): 24.05.05, 15:57
Lokalizacja: Ostrowiec Świętokrzyski/Warszawa

Postprzez evan82 » 12.01.08, 23:16



No oczywiście, że to prawda. Ten system nie jest taki rewelacyjny jak sie wydaje i zajmuje sporo miejsca. Nie wszystko jest z nim kompatybilne.
Ale rozumiem Raffa. Jak mu sie podoba, bo graficznie jest niebrzydki, to czemu nie.
Pozdrawiam. :D
evan82
Kapitän zur See
 
Tonaż: 921.000 BRT

Dołączył(a): 03.11.07, 01:11
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Jagdtiger » 20.03.08, 20:02

Jest może nomograf do sh4?
Jagdtiger
Fregattenkapitän
 
Tonaż: 506.000 BRT

Dołączył(a): 16.02.03, 20:43
Lokalizacja: 3miasto

Postprzez dragonfly » 21.03.08, 11:15

Jest w modzie Real Fleet Boat, aczkolwiek nie wiem ktory plik za niego odpowiada.
dragonfly
Kapitän zur See
Kapitän zur See
Moderator Team
 
Tonaż: 800.000 BRT

Dołączył(a): 22.09.03, 12:42
Lokalizacja: Żagań

CO2

Postprzez shalashaska » 23.03.08, 17:02

Mam problem z CO2, załoga mi zdycha pomimo że płynę na powierzchni.Nic nie daje klikanie na ikone z CO2.Znowu jakis BUG?
shalashaska
Leutnant zur See
 
Tonaż: 127.000 BRT

Dołączył(a): 21.03.07, 18:32

Postprzez raczyk » 03.08.08, 07:33

nie możecie mówić że Vista to zabieg kosmetyczny bo wyjdziecie na idiotów nie mówcie tak przy informatykach ^^. Vista to "zjebany" system ale nowej generacji dlatego jest niedoprawcowana :) jeszcze ze 2 service packi i vista bedzie duzo lepsza (ale bardziej wymagajca od XP bo nowsza) vista to Direx 10 czyli przyszłość :). A teraz to o czym chciałem mam problem z SH4 bo chcialem sobie pograc z kumplem przez hamachi ale ani jak ja skreuje ani jak on skreuje to nie widzimy gry ;/ czy ktos moze mial podobny problem i wie co sie dzieje ?
raczyk
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 8.000 BRT

Dołączył(a): 02.11.06, 21:33

Postprzez dragonfly » 03.08.08, 13:12

Sprawdźcie ustawienia zapory Windows i powyłączajcie ewentualne firewalle.
dragonfly
Kapitän zur See
Kapitän zur See
Moderator Team
 
Tonaż: 800.000 BRT

Dołączył(a): 22.09.03, 12:42
Lokalizacja: Żagań

Postprzez Wojtek15 » 10.08.08, 12:44

Witam?
Pływa ktoś z was na klasie Porpoise?
Jakie ma maksymalne zanurzenie?
Wojtek15
Leutnant zur See
 
Tonaż: 193.000 BRT

Dołączył(a): 29.09.07, 09:13
Lokalizacja: 200m pod powierzchnią wody

Poprzednia stronaNastępna strona

Posty: 89 • Strona 2 z 41, 2, 3, 4

Powrót do SH IV



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość