1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Bugi

Moderatorzy: Jatzoo, dragonfly

Posty: 391 • Strona 6 z 161 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16

Postprzez Myszkin » 26.08.05, 15:05

Uapa napisał(a):Masz racje ale sadzisz ze 3 wrzesnie by nic nie bylo w porcie??? wyplynalem w nocy 2 a 3 bylem na Helu i w Gdynii. Moze i wraki chociaz powinny byc :roll:


Czy Wy czasami nie wymagacie zbyt wiele od tej gry? :wink:
Myszkin
Kapitän zur See
 
Tonaż: 960.000 BRT

Dołączył(a): 24.05.05, 15:57
Lokalizacja: Ostrowiec Świętokrzyski/Warszawa

Postprzez Uapa » 26.08.05, 15:45

Myszkin napisał(a):
Uapa napisał(a):Masz racje ale sadzisz ze 3 wrzesnie by nic nie bylo w porcie??? wyplynalem w nocy 2 a 3 bylem na Helu i w Gdynii. Moze i wraki chociaz powinny byc :roll:


Czy Wy czasami nie wymagacie zbyt wiele od tej gry? :wink:

chyba tak chyba tak ehh rozmarzylem sie btw mam pytanie czy wam tez przelamuja sie statki od trafien z *88
Uapa
Oberleutnant zur See
 
Tonaż: 289.000 BRT

Dołączył(a): 21.04.05, 19:21
Lokalizacja: Alt Stettin

Postprzez Myszkin » 26.08.05, 16:08

Uapa napisał(a):btw mam pytanie czy wam tez przelamuja sie statki od trafien z *88


:shock: Was? od 88mm? Mnie się to jeszcze nie zdarzyło.
Myszkin
Kapitän zur See
 
Tonaż: 960.000 BRT

Dołączył(a): 24.05.05, 15:57
Lokalizacja: Ostrowiec Świętokrzyski/Warszawa

Postprzez Jagdtiger » 26.08.05, 16:13

Zdarzają ale pod warunkiem że trafisz w newralgiczny punkt, np w zbiorniki paliwa...
Jagdtiger
Fregattenkapitän
 
Tonaż: 506.000 BRT

Dołączył(a): 16.02.03, 20:43
Lokalizacja: 3miasto

Postprzez Uapa » 26.08.05, 17:25

Myszkin napisał(a):
Uapa napisał(a):btw mam pytanie czy wam tez przelamuja sie statki od trafien z *88


:shock: Was? od 88mm? Mnie się to jeszcze nie zdarzyło.

Np wczoraj taki C2 mi sie zlamal :D mam nawet scrrena ale ni cholere nie moge go przekonwertowac na jpeg a bmp wazy duuuuuuuuuuzo. Z reguly rozkazuje zalodze najpierw ostrzelac mostek i wszystkie maszty a jak masztow juz nie bedzie to kadlub i wtedy strzelam sam raz w dziob raz w rufe a raz w srodokrecie i w 85% sie przelamuja
Uapa
Oberleutnant zur See
 
Tonaż: 289.000 BRT

Dołączył(a): 21.04.05, 19:21
Lokalizacja: Alt Stettin

Postprzez dragonfly » 27.08.05, 10:33

Przekonwertuj go a pomocą IrfanView, nie powinno być problemu. Jeśli chodzi o oszczędne zatapianie działem, to polecam pruć pociskami AA w linię wodną, nawet C2 czy C3 tonie po kilkunastu pociskach. A drobinca po kilku zaledwie.
dragonfly
Kapitän zur See
Kapitän zur See
Moderator Team
 
Tonaż: 800.000 BRT

Dołączył(a): 22.09.03, 12:42
Lokalizacja: Żagań

Postprzez Uapa » 27.08.05, 22:04

Obrazek

Obiecana fotka, oraz inne fotki z tego patrolu miedzy innymi o slepej wachcie
Obrazek
Ten po lewej to:
Obrazek
Ten po prawej:
Obrazek
A tego zalatwil jeden magnetyk-mam do nich zaufanie mimo ze pare razy mnie zawiodly
Obrazek
Uapa
Oberleutnant zur See
 
Tonaż: 289.000 BRT

Dołączył(a): 21.04.05, 19:21
Lokalizacja: Alt Stettin

Postprzez Tomo55 » 27.08.05, 22:56

dragonfly napisał(a):Jeśli chodzi o oszczędne zatapianie działem, to polecam pruć pociskami AA w linię wodną, nawet C2 czy C3 tonie po kilkunastu pociskach. A drobinca po kilku zaledwie.


Jak ty to robisz?. Z 20mm?
Ja wywalam cały zapas amunicji w takiego 2000t i bez efektu :(
Moge jedynie wypalic mu jego ładunek, szalupy, pontony itp.
Walenie po lini wodnej nie daje jakiegokolwiek efektu.
Z 20mm potrafie jedynie zatopic statek rybacki, trawler i o dziwo 1000t holownik lub inne maleństwo.
Zatopiłeś C3 z 20mm?. To niemożliwe :shock: . Masz może na myśli 37mm.
Tomo55
Leutnant zur See
 
Tonaż: 182.000 BRT

Dołączył(a): 27.04.05, 23:45
Lokalizacja: Orzesze/Katowice

Postprzez Uapa » 28.08.05, 00:09

Tomo55 napisał(a):
dragonfly napisał(a):Jeśli chodzi o oszczędne zatapianie działem, to polecam pruć pociskami AA w linię wodną, nawet C2 czy C3 tonie po kilkunastu pociskach. A drobinca po kilku zaledwie.


Jak ty to robisz?. Z 20mm?
Ja wywalam cały zapas amunicji w takiego 2000t i bez efektu :(
Moge jedynie wypalic mu jego ładunek, szalupy, pontony itp.
Walenie po lini wodnej nie daje jakiegokolwiek efektu.
Z 20mm potrafie jedynie zatopic statek rybacki, trawler i o dziwo 1000t holownik lub inne maleństwo.
Zatopiłeś C3 z 20mm?. To niemożliwe :shock: . Masz może na myśli 37mm.

A mi sie wydaje ze Dragonfly'owi pomylily sie pociski AA z burzacymi do 88
Uapa
Oberleutnant zur See
 
Tonaż: 289.000 BRT

Dołączył(a): 21.04.05, 19:21
Lokalizacja: Alt Stettin

Postprzez dragonfly » 28.08.05, 11:41

Dokładnie, miało być AP (Anti-Piercing) :D

Uapa--->Ja nie strzelam z magnetyków do małych jednostek, bo takiem Coastal ablo Small Merchantowi wystarczy jedna uderzeniowa, no chyba że mam nieodpowiedni kąt, wtedy walę w nie magentycznymi.
dragonfly
Kapitän zur See
Kapitän zur See
Moderator Team
 
Tonaż: 800.000 BRT

Dołączył(a): 22.09.03, 12:42
Lokalizacja: Żagań

Postprzez grooze » 31.08.05, 09:48

AP to chyba Armor Piercing, a nie przeciw penetryjący.
grooze
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 14.000 BRT

Dołączył(a): 16.06.05, 15:08

Postprzez Tomo55 » 01.09.05, 00:04

dragonfly napisał(a):
bo takiem Coastal ablo Small Merchantowi wystarczy jedna uderzeniowa,


Pare razy już się zaskoczyłem gdy nie wystarczyła 1 kontaktowa.
Tomo55
Leutnant zur See
 
Tonaż: 182.000 BRT

Dołączył(a): 27.04.05, 23:45
Lokalizacja: Orzesze/Katowice

Postprzez dragonfly » 02.09.05, 17:13

grooze napisał(a):AP to chyba Armor Piercing, a nie przeciw penetryjący.

Jeszcze jedna pomyłka, masz rację :oops: :lol:

Tomo--->Mi zawsze wystarczała, ale nie wątpię że mogło być i tak jak opisujesz :wink:
dragonfly
Kapitän zur See
Kapitän zur See
Moderator Team
 
Tonaż: 800.000 BRT

Dołączył(a): 22.09.03, 12:42
Lokalizacja: Żagań

Postprzez Tomo55 » 02.09.05, 22:43

Sytuacja wczorajsza.
Trafiłem cudem 2 tysięcznika 1 torpedą kontaktową. Cudem dlatego, ponieważ wiało z siłą 15m/s. Głębokość zanurzenia tylko na 3 metry z obawy że i tak przejdzie pod nim na takich falach. Magnetyka bałem sie nawet użyć. Myślałem już że będzie potrzebna 2 rybka gdy dokładnie po 36 minutach :shock: zabrało go morze. Myśle jednak że znacząco pomogła w tym pogoda.
Tomo55
Leutnant zur See
 
Tonaż: 182.000 BRT

Dołączył(a): 27.04.05, 23:45
Lokalizacja: Orzesze/Katowice

Postprzez dragonfly » 03.09.05, 10:50

Miałem podobnie kiedy płynąłem U-105 klasy IXB. Trafiłem jedną uderzeniową C2 przy silnym stanie morza. Była to moja ostatnia torpeda (wracałem właśnie do Brestu). Czekałem przy nim ok 4h (na kompresji czasu x32 oczywiście) w nadziei na poprawę pogody i możliwość użycia działa. Tymczasem po upływie tych 4h znienacka statek... zatonął.
dragonfly
Kapitän zur See
Kapitän zur See
Moderator Team
 
Tonaż: 800.000 BRT

Dołączył(a): 22.09.03, 12:42
Lokalizacja: Żagań

Postprzez Uapa » 03.09.05, 11:20

Ja trafilem przybrzeznego jednym magnetykiem tuz za 1 masztem ale byl sztorm i nie zatonal w zwiazku z tym czekajac na przeladoweanie ostatniej torpedy(trafilem go z rufowej i czekalem az do niej zaladuja kolejna rybke) plywalem kolo niego ot wyprzedzalem go rpzed dziobem krazylem etc a on caly czas plyna 4 wezlami az nagle zaczal dziob powoli schodzic nizej i nizej i zatonal
Uapa
Oberleutnant zur See
 
Tonaż: 289.000 BRT

Dołączył(a): 21.04.05, 19:21
Lokalizacja: Alt Stettin

Postprzez dragonfly » 02.10.05, 14:53

Kurde, czasem Chief nie reaguje na komendę Knuckle podczas ucieczki przed niszczycyielem :x Podczas jednego z patrolów nadziałem się na niszczyciela. Nasłuchiwał mnie przed dłuższy czas. Uciekłem mu, min. dzięki wydawaniu komend Knuckle. Parę dni później dorwał mnie jeszcze jeden niszczyciel i tym razem okręt stał jak kamień :???: Zero reakcji na polecenia. Musiałem ręcznie robić manewry o 45 stopni.
dragonfly
Kapitän zur See
Kapitän zur See
Moderator Team
 
Tonaż: 800.000 BRT

Dołączył(a): 22.09.03, 12:42
Lokalizacja: Żagań

Postprzez Tal-Rash » 11.10.05, 22:40

Dla mnie bugiem w grze jest to że zatopione statki znikają... Szkoda wielka. Powinny wraki zostawać na dnie... Bardzo mnie to denerwuje... Gram od 3 dni ;)
Tal-Rash
Leutnant zur See
 
Tonaż: 132.000 BRT

Dołączył(a): 11.10.05, 22:26
Lokalizacja: Piła

Postprzez dragonfly » 11.10.05, 22:54

Hmmm... Kiedy storpedowałem niszczyciela na płyciznie przy wybrzeżach Hartepool, jego rufa i dziób (był złamany w pół) wystawały ponad powierzchnię.
dragonfly
Kapitän zur See
Kapitän zur See
Moderator Team
 
Tonaż: 800.000 BRT

Dołączył(a): 22.09.03, 12:42
Lokalizacja: Żagań

Postprzez Jagdtiger » 12.10.05, 06:47

Tal-Rash napisał(a):Dla mnie bugiem w grze jest to że zatopione statki znikają... Szkoda wielka. Powinny wraki zostawać na dnie... Bardzo mnie to denerwuje... Gram od 3 dni ;)

A który to dowódca U-Boota miał kamerę na okręcie i mógł się przyglądać co leży na dnie? :)
Włącz sobie większy realizm to nie będziesz miał takich problemów...
Jagdtiger
Fregattenkapitän
 
Tonaż: 506.000 BRT

Dołączył(a): 16.02.03, 20:43
Lokalizacja: 3miasto

Postprzez Myszkin » 12.10.05, 09:39

dragonfly napisał(a):Hmmm... Kiedy storpedowałem niszczyciela na płyciznie przy wybrzeżach Hartepool, jego rufa i dziób (był złamany w pół) wystawały ponad powierzchnię.


Zawsze kiedy wystają na powierzchnię to nie znikają.
Myszkin
Kapitän zur See
 
Tonaż: 960.000 BRT

Dołączył(a): 24.05.05, 15:57
Lokalizacja: Ostrowiec Świętokrzyski/Warszawa

Postprzez Tal-Rash » 14.10.05, 13:08

Tal-Rash
Leutnant zur See
 
Tonaż: 132.000 BRT

Dołączył(a): 11.10.05, 22:26
Lokalizacja: Piła

Postprzez Uapa » 14.10.05, 14:27

znany bug z wersji 1.0
Uapa
Oberleutnant zur See
 
Tonaż: 289.000 BRT

Dołączył(a): 21.04.05, 19:21
Lokalizacja: Alt Stettin

Postprzez Tal-Rash » 14.10.05, 14:41

A ja mam 1.4b ;-]
A teraz coś fajnego. Dopracowana gra być potrafi:
http://sxq.risp.pl/SH3-5.JPG C3 Cargo złamany...
http://sxq.risp.pl/SH3-6.JPG To fioletowe to ropa???
http://sxq.risp.pl/SH3-7.JPG Uroczy widok...[/url]
Tal-Rash
Leutnant zur See
 
Tonaż: 132.000 BRT

Dołączył(a): 11.10.05, 22:26
Lokalizacja: Piła

Postprzez dragonfly » 16.10.05, 18:39

Kurde! Ostatnimi czasy rozpoczynam karierę poprzez SH3Cmdr. Wykonałem swój pierwszy patrol i co? Nie mam zaliczonych zatopień, a jako Start Date mam 0/0/0 :x
dragonfly
Kapitän zur See
Kapitän zur See
Moderator Team
 
Tonaż: 800.000 BRT

Dołączył(a): 22.09.03, 12:42
Lokalizacja: Żagań

Poprzednia stronaNastępna strona

Posty: 391 • Strona 6 z 161 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16

Powrót do SH III



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość