1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Bugi

Moderatorzy: Jatzoo, dragonfly

Posty: 391 • Strona 5 z 161, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 16

Postprzez SebeQ » 03.08.05, 19:22

Tak jest w grze. Ja zmieniałem okręty 3 razy i za każdym razem miałem ten sam numer. Dopiero XXI miała inny numer.
SebeQ
Oberfähnrich zur See
 
Tonaż: 74.000 BRT

Dołączył(a): 04.06.05, 21:26

Postprzez Myszkin » 03.08.05, 19:24

A to ciekawe, co koledzy piszą, bo ja zawsze mam inny numer.
Myszkin
Kapitän zur See
 
Tonaż: 960.000 BRT

Dołączył(a): 24.05.05, 15:57
Lokalizacja: Ostrowiec Świętokrzyski/Warszawa

Postprzez dragonfly » 03.08.05, 19:41

Mi też za każdym razem zmieniali numer. Pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło.

EDIT--->Domyślam się dlaczego numer mojego U-Boota nie został zmieniony. W grze typ VIIC jest już dostępny od czerwca 1940 r., podczas gdy naprawdę pierwszy okręt klasy VIIC (U-69) został oddany do służby 2 listopada 1940 r. Być może autorzy uwzględnili historyczne nazewnictwo i engine gry nie mogł nadać nowej nazwy mojemu okrętowi, bo w czerwcu 1940 r. jeszcze żaden VIIC nie brał udziału w działanach bojowych. W katalogu z sejwami data/cfg/ zmieniłem w pliku playersettings.cfg nazwę na U-69, ale w grze nadal wyświetlany jest jako U-53. Popływam do listopada i wtedy sprobuję zmienić nazwę w tym pliku na U-69, albo U-70. Chyba że nazwenictwo siedzi gdzieś głębiej w grze :x
dragonfly
Kapitän zur See
Kapitän zur See
Moderator Team
 
Tonaż: 800.000 BRT

Dołączył(a): 22.09.03, 12:42
Lokalizacja: Żagań

Postprzez Myszkin » 05.08.05, 16:22

Kolejny bug - tonący lotniskowiec, samoloty na pokładzie. Okręt przewraca się na jedną burtę a samoloty...dalej, jakby to powiedzieć, są na pokładzie. Przyspawane? Przymurowane?
Myszkin
Kapitän zur See
 
Tonaż: 960.000 BRT

Dołączył(a): 24.05.05, 15:57
Lokalizacja: Ostrowiec Świętokrzyski/Warszawa

Postprzez SebeQ » 05.08.05, 19:28

I jak ładnie wyglądają pod wodą :)
SebeQ
Oberfähnrich zur See
 
Tonaż: 74.000 BRT

Dołączył(a): 04.06.05, 21:26

Postprzez Jevco » 05.08.05, 23:39

Witam,

dragonfly napisał(a):Mi też za każdym razem zmieniali numer. Pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło.


Ja przesiadłem się z IIA na IXB na wiosne 1940 i miałem U-4 nadal ....
Numer u-boota można zmienić następująco :

Po pierwszym patrolu wchodzimy w Moje dokumenty/SH3/data/cfg/careers/"nazwa kariery"

Następnie interesują nas pliki :
*Patrols_0.cfg
*Log_0.cfg
*Patrols.cfg

Wchodzimy do pierwszego z nich odnajdujemy linie Patrol[001] i zmieniamy na ten który chcemy.
Tak samo postępujemy z plikami 2 i 3. W ten sposób numer Uu-boot'a bedzie widziany też w log(k) i w crew screen (F7). Oczywiście proponuje posłużyć się datą w grze, flotyllą, typem okrętu oraz stroną http://www.uboat.net/boats.htm.

Aby zmienić numer w późniejszym etapie gry zmieniamy w 1 pliku w linii gdzie jest ostatni patrol (Patrol[00x]). Zmiana w Patrol[000] niczego nie da.

Jeszcze łatwiej można to zmienić używając SH3cmdr Beery'ego do pobrania z http://www.beerymod.com/SH3Cmdr1.43.7z

Pozdrawiam
Jevco
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 32.000 BRT

Dołączył(a): 08.07.05, 01:46
Lokalizacja: Bydgoszcz

Postprzez dragonfly » 07.08.05, 00:10

Dzięki wielkie! Dobrze wiedzieć! Swoją drogą, pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło. Wcześniej zawsze zmieniały mi się nazwy okrętu automatycznie.
dragonfly
Kapitän zur See
Kapitän zur See
Moderator Team
 
Tonaż: 800.000 BRT

Dołączył(a): 22.09.03, 12:42
Lokalizacja: Żagań

Postprzez SebeQ » 07.08.05, 11:05

Ta gra mnie osłabia. Wczoraj pływałem po La Valettcie. Stały tam: C2, mały frachtowiec, tankowiec, i niszczyciel. Ale rozwaliły mnie fregaty eskorty. Przetarłem oczy kiedy przepłyneły sobie przez falochron, ale najlepsze było kiedy jedna z fregat zaczeła pływać sobie po kejach :!:
SebeQ
Oberfähnrich zur See
 
Tonaż: 74.000 BRT

Dołączył(a): 04.06.05, 21:26

Postprzez Myszkin » 20.08.05, 21:34

Bug na 1.4PL+RUB 1.43: angielski ścigacz poczęstowany pociskiem 88mm z bliskiej odległości i kilkudzięsięcioma pociskami z aa, płynie sobie dalej, nie zwalnia, nie dymi...
Myszkin
Kapitän zur See
 
Tonaż: 960.000 BRT

Dołączył(a): 24.05.05, 15:57
Lokalizacja: Ostrowiec Świętokrzyski/Warszawa

Postprzez SebeQ » 20.08.05, 21:40

Też miałem coś takiego, tyle że z C2. Strzelałem do niego i z działa i nic. Jedynym efektem był mały ogień na szalupie. W końcu dałem sobie spokuj, a torped już nie miałem.
SebeQ
Oberfähnrich zur See
 
Tonaż: 74.000 BRT

Dołączył(a): 04.06.05, 21:26

Postprzez Tomo55 » 20.08.05, 22:40

W paczu 1.4 wprowadzili "nowe" opancerzenie pokładu jednostek Brytyjskich :lol:
Tomo55
Leutnant zur See
 
Tonaż: 182.000 BRT

Dołączył(a): 27.04.05, 23:45
Lokalizacja: Orzesze/Katowice

Postprzez Gość » 22.08.05, 21:01

Chej, chłopaki nie wiem czy to jakis bug czy coś, ale jak to zobaczyłem to polany ze śmichu ze smiechu.
Chodzi o to, że strzelam sobie tropede w zwłykły transportowiec no i leci (płynie) ona sobie wi jego stone trafia go idealnie w tyłek i..... odbija się :shock: :D , nie wybuchając przy tym ani nic. Robi to jeszcze z takim impetem jak by była z kałczuku. :lol: :lol:
Gość
 

Postprzez Buncol » 22.08.05, 21:04

ten post u gróry jest mój, zampomniałem sie lognąć :oops: :)
a to dlatego, że na innych forach nie da się pisać jako gość i sie przyzwyczaiłem. :wink: :D
Buncol
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 4.000 BRT

Dołączył(a): 22.08.05, 19:29
Lokalizacja: Kruswitz (Kruszwica)

Postprzez Myszkin » 22.08.05, 21:57

Anonymous napisał(a):Chodzi o to, że strzelam sobie tropede w zwłykły transportowiec no i leci (płynie) ona sobie wi jego stone trafia go idealnie w tyłek i..... odbija się :shock: :D , nie wybuchając przy tym ani nic. Robi to jeszcze z takim impetem jak by była z kałczuku. :lol: :lol:


Może prochu zapomniałeś nasypać, co?
Myszkin
Kapitän zur See
 
Tonaż: 960.000 BRT

Dołączył(a): 24.05.05, 15:57
Lokalizacja: Ostrowiec Świętokrzyski/Warszawa

Postprzez Tomo55 » 23.08.05, 00:35

Wystrzeliłeś ją pod zbyt wielkim kątem. Jeśli używasz zapalnika kontaktowego musisz starać się wypracować sobie pozycje do strzału jak najbardziej zbliżoną kątowi prostemu względem kadłuba atakowanej jednostki. Przy znacznie większych kątach pozostaje użycie zapalnika magnetycznego z ustawieniem głębokości torpedy na przepłynięcie pod kilem.
Tomo55
Leutnant zur See
 
Tonaż: 182.000 BRT

Dołączył(a): 27.04.05, 23:45
Lokalizacja: Orzesze/Katowice

Postprzez Buncol » 23.08.05, 08:18

He he, ale się przed wami zbłaźniłem, wczoraj, po napisaniu powyzszego postu wyczytałem na forum cos o zapalnikach i kapnołem sie że to nie bug tylko tak może sie stać. Ja myslałem ze to błąd bo wygladało to dośc komicznie....
Teraz widać, że jestem totalnym żółtodziobem w tych sprawach. Bo naprzykład nie wiedźiałem też, że kat ma jakiekowliek zanczenie przy strzelaniu z torpedy. Potrafiłem srtzelac do statków znajdujacyhc sie w koło mnie nie zmieniając pozycji. :wink:
Może macie gdzies jakiś link do darmowego poradnika, czy może ktos moze mi go wysłać?????????

Ale dzięki, że mnie uswiadomiliście a nie zjechaliście....
Teraz jestem pewny, że trafiłem na forum na którym moge liczyc na pomoc a nie na gorzkie słowa. THX :wink: :D
Buncol
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 4.000 BRT

Dołączył(a): 22.08.05, 19:29
Lokalizacja: Kruswitz (Kruszwica)

Postprzez Myszkin » 23.08.05, 09:30

http://www.communitymanuals.com/shiii/i ... =Main_Page

klikasz na link "torpedoes" i "manual targeting" albo "automatic targeting", tam jest wszystko opisane.
Myszkin
Kapitän zur See
 
Tonaż: 960.000 BRT

Dołączył(a): 24.05.05, 15:57
Lokalizacja: Ostrowiec Świętokrzyski/Warszawa

Postprzez Buncol » 23.08.05, 10:08

Dobra, Myszkin dzięki za pomoc, myślę, że teraz będzie już tylko lepiej.
Szkoda, że ten poradnik jest po angielsku, nie wszysto kapuje ale poradze sobie. JEST OK
Buncol
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 4.000 BRT

Dołączył(a): 22.08.05, 19:29
Lokalizacja: Kruswitz (Kruszwica)

Postprzez RoZy » 24.08.05, 07:40

http://www.paulwasserman.net/SHIII/
Najlepszy poragnik w sieci chyba - niestety też po angielsku
RoZy
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 34.000 BRT

Dołączył(a): 19.07.05, 08:23

Postprzez Myszkin » 25.08.05, 11:47

Taki bug: mam rok 1941 i już 2 raz spotkałem statek norweski odległy zaledwie o jakieś 50-60 mil od brzegów Norwegii! Ciekawe, co on tam robi? Przewozi z kraju pocztę dla marynarzy norweskich tankowców? :roll:
Myszkin
Kapitän zur See
 
Tonaż: 960.000 BRT

Dołączył(a): 24.05.05, 15:57
Lokalizacja: Ostrowiec Świętokrzyski/Warszawa

Postprzez Uapa » 25.08.05, 13:17

Myszkin napisał(a):Taki bug: mam rok 1941 i już 2 raz spotkałem statek norweski odległy zaledwie o jakieś 50-60 mil od brzegów Norwegii! Ciekawe, co on tam robi? Przewozi z kraju pocztę dla marynarzy norweskich tankowców? :roll:

hmm ja mam Listopad 25 roku panskiego 1939 i spotykam w Kaategacie Polskie statki transportowe, rozumiem ze mogly wyplynac kiedy zaczela sie wojna ale przez 3 miesiace by doplynely tam gdzie chcialy
Uapa
Oberleutnant zur See
 
Tonaż: 289.000 BRT

Dołączył(a): 21.04.05, 19:21
Lokalizacja: Alt Stettin

Postprzez Myszkin » 25.08.05, 14:06

Uapa napisał(a):
Myszkin napisał(a):Taki bug: mam rok 1941 i już 2 raz spotkałem statek norweski odległy zaledwie o jakieś 50-60 mil od brzegów Norwegii! Ciekawe, co on tam robi? Przewozi z kraju pocztę dla marynarzy norweskich tankowców? :roll:

hmm ja mam Listopad 25 roku panskiego 1939 i spotykam w Kaategacie Polskie statki transportowe, rozumiem ze mogly wyplynac kiedy zaczela sie wojna ale przez 3 miesiace by doplynely tam gdzie chcialy


Też już tak miałem i skończyło się to zatopieniem samotnego "Polaka". Miałem dylemat, ale w końcu jesteśmy profesjonalistami i nie ma miejsca na sentymenty :lol: - jak to powiedział "Oli" Olisadebe, po strzeleniu Wiśle gola. :wink:
Myszkin
Kapitän zur See
 
Tonaż: 960.000 BRT

Dołączył(a): 24.05.05, 15:57
Lokalizacja: Ostrowiec Świętokrzyski/Warszawa

Postprzez Uapa » 25.08.05, 14:12

Myszkin napisał(a):
Uapa napisał(a):
Myszkin napisał(a):Taki bug: mam rok 1941 i już 2 raz spotkałem statek norweski odległy zaledwie o jakieś 50-60 mil od brzegów Norwegii! Ciekawe, co on tam robi? Przewozi z kraju pocztę dla marynarzy norweskich tankowców? :roll:

hmm ja mam Listopad 25 roku panskiego 1939 i spotykam w Kaategacie Polskie statki transportowe, rozumiem ze mogly wyplynac kiedy zaczela sie wojna ale przez 3 miesiace by doplynely tam gdzie chcialy


Też już tak miałem i skończyło się to zatopieniem samotnego "Polaka". Miałem dylemat, ale w końcu jesteśmy profesjonalistami i nie ma miejsca na sentymenty :lol: - jak to powiedział "Oli" Olisadebe, po strzeleniu Wiśle gola. :wink:

a widzisz Tobie trafil sie jeden mi 2 tyle ze 2 byl podczas sztormu i wachta go nie widziala(jak ja kocham sonar mana) i torpede do niego odpalalem z 260 i wybuchla i poszedl na dno bo 1 to z dziala zatopilem a jak rozpoczynalem kampianie to zapuscilem sie na Baltyk i byly tylko 2 Polskie a w Gdansku i Gdyni pusto :( Hunta nie bylo :(
Uapa
Oberleutnant zur See
 
Tonaż: 289.000 BRT

Dołączył(a): 21.04.05, 19:21
Lokalizacja: Alt Stettin

Postprzez Tomo55 » 25.08.05, 22:27

Uapa napisał(a): a jak rozpoczynalem kampianie to zapuscilem sie na Baltyk i byly tylko 2 Polskie a w Gdansku i Gdyni pusto :( Hunta nie bylo :(


Spóźniłeś się. I jego i Gryfa walneli już wcześniej Myszkin lub inni jego koledzy w dodatku z pomocą Lutwaffe :D
Chociaż to wcale nie śmieszne :(
Tomo55
Leutnant zur See
 
Tonaż: 182.000 BRT

Dołączył(a): 27.04.05, 23:45
Lokalizacja: Orzesze/Katowice

Postprzez Uapa » 26.08.05, 09:26

Tomo55 napisał(a):
Uapa napisał(a): a jak rozpoczynalem kampianie to zapuscilem sie na Baltyk i byly tylko 2 Polskie a w Gdansku i Gdyni pusto :( Hunta nie bylo :(


Spóźniłeś się. I jego i Gryfa walneli już wcześniej Myszkin lub inni jego koledzy w dodatku z pomocą Lutwaffe :D
Chociaż to wcale nie śmieszne :(


Masz racje ale sadzisz ze 3 wrzesnie by nic nie bylo w porcie??? wyplynalem w nocy 2 a 3 bylem na Helu i w Gdynii. Moze i wraki chociaz powinny byc :roll:
Uapa
Oberleutnant zur See
 
Tonaż: 289.000 BRT

Dołączył(a): 21.04.05, 19:21
Lokalizacja: Alt Stettin

Poprzednia stronaNastępna strona

Posty: 391 • Strona 5 z 161, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 16

Powrót do SH III



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 2 gości

cron