1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Brak pamieci?

Moderatorzy: Jatzoo, dragonfly

Posty: 7 • Strona 1 z 1

Brak pamieci?

Postprzez Wojtek15 » 04.11.07, 12:25

Witam.
Chcialem sobie pograc w cos klasycznego, wiec sciagam Command: Aces of The Deep, ustawiam zgodnosc z win 98, odpalam, tworze kariere, wruszam na patrol. I teraz tak - minal filmik jak wyplywam z doku i wyskakuje mi blad : Not enaught memory, 32[costam] bytes required. Wiem co to znaczy, ale na partycji mam wolne 12GB, mam 1024 mb ram (z czego podczas sesji zrzera mi system itd. jakies 200mb), troche dziwne... Wie ktos co trzeba zrobic?
Wojtek15
Leutnant zur See
 
Tonaż: 193.000 BRT

Dołączył(a): 29.09.07, 09:13
Lokalizacja: 200m pod powierzchnią wody

Postprzez driver134 » 04.11.07, 12:50

Może ustaw tryb zgodności z win 95 albo spróbuj w trybie awaryjnym
driver134
Kapitänleutnant
 
Tonaż: 354.000 BRT

Dołączył(a): 12.12.06, 19:05
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Wojtek15 » 05.11.07, 15:48

Ehhh, caly czas to samo, dalem sobie spokuj... Szkoda, ze nie poszlo ;(
Wojtek15
Leutnant zur See
 
Tonaż: 193.000 BRT

Dołączył(a): 29.09.07, 09:13
Lokalizacja: 200m pod powierzchnią wody

Re: Brak pamieci?

Postprzez Wojtek7060 » 31.05.09, 20:31

Z jakiej strony pobrałeś CAOTD?
Wojtek7060
Oberfähnrich zur See
 
Tonaż: 54.000 BRT

Dołączył(a): 27.05.09, 14:56

Re: Brak pamieci?

Postprzez Wojtek15 » 31.05.09, 21:03

Chłopie to było jakieś półtora roku temu, nie pamiętam już ;). "Szukajcie a znajdziecie".
Pozdrawiam
Wojtek15
Leutnant zur See
 
Tonaż: 193.000 BRT

Dołączył(a): 29.09.07, 09:13
Lokalizacja: 200m pod powierzchnią wody

Re: Brak pamieci?

Postprzez thaom » 21.08.12, 21:45

Mam ten sam problem z brakiem pamięci w module subsim.exe. Miałem dwie wersje jedną z hiszpańskim manualem drugą normalną. Ściągnąłem nawet demo ze strony sierry i teżten błąd wywala :( A pamiętam że jak kiedyś CAOD był na stronce home of the underdogs, to śmigał bez problemu. Generalnie AOD w dosboxie hula aż miło, ale człowiek się przyzwyczaja do dobrego (vide poprawiony interfejs).
thaom
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 1.000 BRT

Dołączył(a): 21.08.12, 21:40

Re: Brak pamieci?

Postprzez Zbik » 11.09.12, 21:43

Ja również przerabiałem ten temat. Lubię CAOTD na tyle, że przez długi czas nie odpuszczałem. Problem polega na tym, że macie ... za nowe komputery. Tak, to nie żart. Gra potrafi zliczyć do 1024 Mb RAM-u, a jeśli macie więcej, nie umie sobie z tym poradzić. Pocieszę Was. Jest na to sposób. Musicie poszukać programu typu VirtualBox, w którym tworzycie wirtualną maszynę. Prawda, trzeba wydzielić na to kawałeczek dysku, wrzucić jakiś system, ale możemy wówczas konfigurować dowolny komputer (np z procesorem 100 czy 200 mhz, 32 Mb RAM-u i 32 Mb pamięci grafiki). Ustawiamy parametry maszynki, którą stary dobry CAOTD zna, instalujemy grę na dysku w wirtualnej maszynie i cieszymy się grą. Mam nadzieję, że pomogłem. Sposób sprawdzony, ja właśnie w ten sposób gram i mam nadzieję, że i Wam się to uda. Wiem, że mimo fajerwerków graficznych w SH5 najlepszymi tytułami o U-bootach są nadal AOD i SH3, więc nie dziwię się, że wciąż jest spore grono osób chcących zagrać w starego dobrego AOD (sam do nich należę).
Zbik
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 6.000 BRT

Dołączył(a): 21.07.05, 08:46


Posty: 7 • Strona 1 z 1

Powrót do Command: Aces Of The Deep



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron