Uboot VIIC 1:72 Revell - zdjecia
• Strona 1 z 1
Uboot VIIC 1:72 Revell - zdjecia
Witam,
Chcialbym przedstawic wykonany przeze mnie model Revella w skali 1:72. Jest to typ VIIC o naprawde sporych gabarytach, dzieki czemu bylo mozliwe dokladnie odwzorowac kazdy szczegol.
W sumie wszystkie prace nad tym modelem zajely 2,5 miesiaca- codziennie ok.4 godzin.
Malowanie zostalo wykonane pedzlami, nie korzystalem z aerografu. Farby akrylowe firmy Vallejo, sporadycznie farby Revella.
Bardzo prosze o komentarze i opinie:)
Chcialbym przedstawic wykonany przeze mnie model Revella w skali 1:72. Jest to typ VIIC o naprawde sporych gabarytach, dzieki czemu bylo mozliwe dokladnie odwzorowac kazdy szczegol.
W sumie wszystkie prace nad tym modelem zajely 2,5 miesiaca- codziennie ok.4 godzin.
Malowanie zostalo wykonane pedzlami, nie korzystalem z aerografu. Farby akrylowe firmy Vallejo, sporadycznie farby Revella.
Bardzo prosze o komentarze i opinie:)
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
- marv
- Tonaż: 54.000 BRT
Chyba po to się komentuje model żeby poprawiać błędy późniejKarl Fenchel napisał(a):Fajnie oddany efekt przebarwień.
Wyszło na prawdę bardzo fajnie.
Jest tylko jeden malusieńki mankament w malowaniu, ale to już nie istotne i zachowam to dla siebie.

- Raff
- Tonaż: 195.000 BRT
Zbiornik powinien cały być w kolorze części podwodnej kadłuba...
W modelu jest brak liny stalowej odchodzącej od dziobowych sterów głębokości do kadłuba

W modelu jest brak liny stalowej odchodzącej od dziobowych sterów głębokości do kadłuba
- Kamil Zoszak
- Tonaż: 48.000 BRT
Kamil Zoszak napisał(a):Zbiornik powinien cały być w kolorze części podwodnej kadłuba...
To zależy, ale jeżeli nie cały, to przynajmniej linia powinna być równiejsza, ale i tak wiem jak trudno to uzyskać samym pędzlem

- evan82
- Tonaż: 921.000 BRT
Wedlug mnie - calkiem niezla robota. Kolorystyka, przebarwienia i oddanie wrazenia "czasu" - super.
Co innego odwzorowanie danego okretu, z danego i scisle okreslonego okresu z uwzglednieniem wszelkich szczegolow - co innego, model bez okreslonych wytycznych. Dlatego tez - wielkie gratulacje za wysilek i prace nad tym modelem.
Co innego odwzorowanie danego okretu, z danego i scisle okreslonego okresu z uwzglednieniem wszelkich szczegolow - co innego, model bez okreslonych wytycznych. Dlatego tez - wielkie gratulacje za wysilek i prace nad tym modelem.

- Gregpo
- Tonaż: 129.000 BRT
Re: Uboot VIIC 1:72 Revell - zdjecia
To twoje dzieło, czy firmy Revell?
- Alpha213
- Tonaż: 40.000 BRT
• Strona 1 z 1