1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Silent Hunter III : częste resety

Moderatorzy: Jatzoo, dragonfly

Posty: 8 • Strona 1 z 1

Silent Hunter III : częste resety

Postprzez piotreq16 » 20.10.07, 14:32

Witam

Kupiłem ostatnio grę SHIII i mam następujący problem : gra co ok. pół godziny samoczynnie resetuje mi kompa. Konfiguracja mojego komputera:

Procesor Intel Pentium IV 2.00 GHz
1024Mb RAM
Karta graficzna Geforce 6800 GS/XT 256MB (mam najnowsze sterowniki)

Gra jest w wersji 1.4 PL i nie jest piratem.

Za wszelką pomoc dziękuje i pozdrawiam .
piotreq16
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 1.000 BRT

Dołączył(a): 20.10.07, 14:20
Lokalizacja: Radom

Postprzez gonsalez » 20.10.07, 15:30

Sprawdz temperature podzespolow komputera- procka, plyty glownej i grafiki. Takie dziwne resety to wg mojego doswiadczenia najczesciej klopoty z przegrzewaniem sie sprzetu.
gonsalez
Oberfähnrich zur See
 
Tonaż: 56.000 BRT

Dołączył(a): 29.08.07, 17:28

Postprzez Marriano » 20.10.07, 15:43

Miałem tę samą sytuację w lato zeszłego roku. Słabe chłodzenie procesora doprowadzał do restartu kompa po kilku minutach grania. Zmiana wentylatora na silniejszy pozbawiał mnie tego uciążliwego problemu.
Marriano
Oberfähnrich zur See
 
Tonaż: 96.000 BRT

Dołączył(a): 18.03.06, 00:19
Lokalizacja: W-wa

Postprzez Wojtek15 » 20.10.07, 17:21

Albo kup paste do smarowania stykow radiatora procesorowego i sprezone powietrze. Wymien warstwe tej pasty na procu (jesli nigdy tego nie robiles, to popros kogos doswiadczonego, bo latwo cos uszkodzic) i za pomoca sprezonego powietrza usun kurz i paprochy z wszystkich wentylatorow. Nie bedziesz musial kupowac nowego chlodzenia, dziala:)
Wojtek15
Leutnant zur See
 
Tonaż: 193.000 BRT

Dołączył(a): 29.09.07, 09:13
Lokalizacja: 200m pod powierzchnią wody

Postprzez Marriano » 20.10.07, 22:18

Wojtek15 napisał(a):Albo kup paste do smarowania stykow radiatora procesorowego i sprezone powietrze. Wymien warstwe tej pasty na procu (jesli nigdy tego nie robiles, to popros kogos doswiadczonego, bo latwo cos uszkodzic) i za pomoca sprezonego powietrza usun kurz i paprochy z wszystkich wentylatorow. Nie bedziesz musial kupowac nowego chlodzenia, dziala:)


I oczywiście pasta ceramiczna najlepsza. Dzięki niej uzyskasz największe przewodzenie ciepła z procka na radiator. i jeśli już będziesz próbował zlikwidować problem za pomocą pasty, to połóż na procesor Malutką kropelkę. Ja kiedyś położyłem za dużo i miałem kłopoty, a w ich wyniku mój portfel stał się cieńszy o 250,-
Marriano
Oberfähnrich zur See
 
Tonaż: 96.000 BRT

Dołączył(a): 18.03.06, 00:19
Lokalizacja: W-wa

Postprzez Macias_84 » 28.10.07, 21:08

Ja mam z kolei inny problem a mianowicie
przy próbie uruchomienia gry wywala mnie do windowsa i wyskakuje okno diagnozowania błędu z infem iż plik SH3.exe bla bla bla

próbowałem już kilkukrotnie instalować grę z identycznym skutkiem za każdym razem

Athlon 3000+@2.89GHz
Epox 8npa7i
2x512MB
SB Audigy 2
Radeon x1950Pro catalyst 7.10

Gra pochodzi z serii Kolekcja klasyki czyli jak podaje manual ma wbudowanego patch 1.4 czyli instalacja patchy odpada

spotkał się ktoś może z takim problemem

Pisałem do Cenegi w tej sprawie ale jakoś nie doczekałem się odpowiedzi gra zresztą zarejestrowana u nich na stronie
Macias_84
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 7.000 BRT

Dołączył(a): 22.05.06, 08:11

Postprzez piechcik » 28.10.07, 22:39

Macias_84 -spróbuj usunąć intra początkowe, mi pomogło
piechcik
Oberleutnant zur See
 
Tonaż: 287.000 BRT

Dołączył(a): 12.02.07, 19:55

Postprzez Macias_84 » 28.10.07, 23:59

poradziłem sobie
po wyrzuceniu intra gra faktycznie ruszyła z tym iż w menu miałem czarny ekran z brązowym pasem płynącym w dole ekranu i zostawiający wszędzie ślady kursor.

jak się okazało wystarczyło zmienić rozdzielczość ekrany na 1024x768 i o dziwo gra ruszyła bez zająknięcia

teraz pobrałem sobie packa do zmiany rozdzielczości w Silencie i cieszę się grą w 1600x1200 full wypas + mod na 16km obszar widziany do tego jeszcze kilka paków od szarych wilków do poprawy tekstur i rozdzielczości i naprawdę Hunterek wygląda nie najgorzej

dzięki serdeczne za podpowiedź z tym intrem bo męczyłbym się chyba z tym do rana
Macias_84
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 7.000 BRT

Dołączył(a): 22.05.06, 08:11


Posty: 8 • Strona 1 z 1

Powrót do SH III



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

cron