1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

SHIII Padł...

Moderatorzy: Jatzoo, dragonfly

Posty: 12 • Strona 1 z 1

SHIII Padł...

Postprzez Raff » 01.10.07, 14:43

Witam!
Zainspirowany osiągnięciami, a przede wszystkim tym oto forum, próbowałem znowu zmierzyć się z aliantami na pokładzie okrętu podwodnego w SHIII. Instaluję. Działa. Wchodzę drugi raz i:
"Wystąpił problem z aplikacją Silent Hunter III i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty.".
Reinstaluję. Dodaję SHIII Commandera, czyszczę sobie rejestr i komputer. Działa... Wchodzę drugi raz - "Wystąpił problem z aplikacją Silent Hunter III i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty.". Pomóżcie. Gra raz działa, a raz nie...

P.S. Próbuję spatchować grę, ma ktoś może link do Patcha 1.2?
Raff
Leutnant zur See
 
Tonaż: 195.000 BRT

Dołączył(a): 22.10.06, 08:30

Postprzez Wojtek15 » 01.10.07, 15:26

Masz oryginala? Jaki system? Jaki sprzet? To najwazniejsze. http://www.gamestar.pl/ftp/program.asp?id=2581 to link do 1.4 dla polskiej wersji jezykowej, chyba najowszy patch.
Wojtek15
Leutnant zur See
 
Tonaż: 193.000 BRT

Dołączył(a): 29.09.07, 09:13
Lokalizacja: 200m pod powierzchnią wody

Postprzez Raff » 01.10.07, 15:33

Wojtek15 napisał(a):Masz oryginala? Jaki system? Jaki sprzet? To najwazniejsze. http://www.gamestar.pl/ftp/program.asp?id=2581 to link do 1.4 dla polskiej wersji jezykowej, chyba najowszy patch.
Oczywiście że originał, system XP, Radeon 9600 512 mb RAM, Pentium IV 2,40 GHZ. Radek podkręcany mocno ;-). Gdy próbuję zainstalować wersję 1.4 pisze mi, że nie może uaktualnić, bo "D:\...\Silent HunterIII\data\air\EnglishNames.cfg Unknown Version...
Raff
Leutnant zur See
 
Tonaż: 195.000 BRT

Dołączył(a): 22.10.06, 08:30

Postprzez Wojtek15 » 01.10.07, 17:15

Ja mam podobny sprzet i chodzi mi bez problemu, pewnie cos z plyta, bo nie zna wersji pliku EnglishNames, czyli moze byc uszkodzony. Sprawdz czy plytka porysowana. U mojego kumpla tak bylo, obczyscil dokladnie i poszlo :)
Wojtek15
Leutnant zur See
 
Tonaż: 193.000 BRT

Dołączył(a): 29.09.07, 09:13
Lokalizacja: 200m pod powierzchnią wody

Postprzez Raff » 01.10.07, 18:33

Sprawdz czy plytka porysowana. U mojego kumpla tak bylo, obczyscil dokladnie i poszlo
Nawet bardzo :O. O dziwo, bo wcale jej nie torturowałem, a ma ledwo dwa latka na karku. Fakt że przez jakiś czas działała w uszkodzonym czytniku.

Lecę czyścić :).
Raff
Leutnant zur See
 
Tonaż: 195.000 BRT

Dołączył(a): 22.10.06, 08:30

Postprzez Wojtek15 » 01.10.07, 18:51

I jak? Chodzi?
Wojtek15
Leutnant zur See
 
Tonaż: 193.000 BRT

Dołączył(a): 29.09.07, 09:13
Lokalizacja: 200m pod powierzchnią wody

Postprzez Raff » 01.10.07, 19:08

Teraz jest problem z plikiem German Names. Rozumiem że wyjściem jest zakupienie nowej płyki. I chyba tak uczynię. Bogu dzięki za SuperSeller.
Raff
Leutnant zur See
 
Tonaż: 195.000 BRT

Dołączył(a): 22.10.06, 08:30

Postprzez Wojtek15 » 01.10.07, 19:39

Masz oryginala, no nie? Zadzwon do wydawcy gry, jesli masz jeszcze na gwarancji to wymienia Ci nosnik.
Wojtek15
Leutnant zur See
 
Tonaż: 193.000 BRT

Dołączył(a): 29.09.07, 09:13
Lokalizacja: 200m pod powierzchnią wody

Postprzez Raff » 02.10.07, 17:46

Ech. Trzeba kupić nową płytę. Narazie przygrywam sobie od 1940 w kampanii, fajna sytuacja mi się zdarzyła. Podchodzę do konwoju, pierwszy raz od pół roku, więc nie doceniłem siły eskorty. Składała się ona z bodajże 2 korwet Flower. Umiejscowiłem się w środku konwoju, na peryskopowej zaatakowałem dwa tankowce T2 i C3 płynące w jednej linii. Po dwóch torpedach C3 nie zatonął. Miał przechył, lecz płynął normalną prędkością, zachowując szyk. Wyłączyłem cichą prędkość. Ludzie w torpedowni pracowali tak szybko, jak mogli. Póki co odpaliłem kolejne 2 torpedy w T2. Ten zatonął. Nagle usłyszałem tarcie metalu o metal. Wcześniej, bojąc się podejścia zbyt blisko linii tankowców, umiejscowiłem okręt bezpośrednio na najbardziej wysuniętej na lewo linii konwoju. Po uszkodzeniu C3, miałem nadzieję, że płynąc zygzakiem ominą szarego wilka. Myliłem się. Stanęło na poważnie uszkodzonym kiosku. Peryskop, na szczęście działał. Niestety szybko przypłynęła korweta, chroniąca konwoju z przodu. Zrzuciła kilka bomb głębinowych, z czego jedna eksplodowała bezpośrednio na rufie (głębokość jakieś 20 m, nie zdążyłem się zanurzyć dalej). Wyrzutnia torpedowa była kompletnie zniszczona. Szybko nabierałem przecieku. Nie mogłem opanować tonięcia. Gdy okręt znalazł się na 60 m, przypomniałem sobie sztuczkę zaproponowaną przez jednego z forumowiczów. Włączyłem na ponad całą naprzód silniki. Okręt zaczął się wznosić. Obawiałem się jak ognia znalezienia się na głębokości 140 metrów, przy przecieku którego nie mogłem opanować i przy czterdziestu. Gdy okręt, popędzany silnikami pracującymi na całej naprzód znalazł się na peryskopowej, włączyłem widok sytuacyjny. Z powierzchni wody wynurzył się... dziób :O. Korwety natychmiast zwąchały o co chodzi. Kolejna salwa bomb głębinowych zniszczyła jeszcze stery. Udało mi się odpłynąć. Mechanicy poradzili sobie z przeciekami. Jeszcze chwila i niechybnie bym zginął! Jeśli nie od bomb korwety, to z powodu przecieku. Mogłem jednak poruszać się tylko w linii prostej. Przerwałem więc patrol, mając marne 8 tys BRT na koncie. Wracałem do bazy automatycznie. Bardzo zabawnie wyglądało wynurzenie się dziobu :D. Szkoda że nie pstryknąłem zdjęcia, może uda się jutro. Drugi patrol był lepszy, zakończony bardziej udanym atakiem na konwój.

Oficer, dowodzący naprawami, dostał ode mnie krzyż żelazny ;-).
Raff
Leutnant zur See
 
Tonaż: 195.000 BRT

Dołączył(a): 22.10.06, 08:30

Postprzez Wojtek15 » 02.10.07, 18:08

Albo wysle ci te uszkodzone pliki. Daj maila albo cos.
Wojtek15
Leutnant zur See
 
Tonaż: 193.000 BRT

Dołączył(a): 29.09.07, 09:13
Lokalizacja: 200m pod powierzchnią wody

Postprzez grallmn » 04.10.07, 11:35

Podstawowe pytanie.
Jaką wersję gry masz? Polską czy angielską?
Jeżeli polską to możesz wgrać jedynie patch 1.4b PL ze strony CENEGI . Słyszałem, że niektórzy wgrywali do polskiej wersji patche US lub EMEA ale przy wgrywaniu występuje właśnie opisany w tym topicu błąd.

Jeżeli masz wersję DVD angielską wgraj patch DVD EMEA 1,4b dostępny
tutaj
grallmn
Leutnant zur See
 
Tonaż: 157.000 BRT

Dołączył(a): 23.09.05, 22:18
Lokalizacja: Londyn

Postprzez Raff » 04.10.07, 19:27

grallmn napisał(a):Podstawowe pytanie.
Jaką wersję gry masz? Polską czy angielską?
Jeżeli polską to możesz wgrać jedynie patch 1.4b PL ze strony CENEGI . Słyszałem, że niektórzy wgrywali do polskiej wersji patche US lub EMEA ale przy wgrywaniu występuje właśnie opisany w tym topicu błąd.

Jeżeli masz wersję DVD angielską wgraj patch DVD EMEA 1,4b dostępny
tutaj
Mam wersję polską. Próbowałem z oboma patchami, nie poskutkował żaden.
Raff
Leutnant zur See
 
Tonaż: 195.000 BRT

Dołączył(a): 22.10.06, 08:30


Posty: 12 • Strona 1 z 1

Powrót do SH III



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości