1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

SH III - nie mogę uruchomić!

Moderatorzy: Jatzoo, dragonfly

Posty: 15 • Strona 1 z 1

SH III - nie mogę uruchomić!

Postprzez Narsil » 05.07.07, 09:17

Mam problem - nie chce mi ruszyć SH III. Instalka idzie powoli, ale bez błędów, dla pewności instaluję Direct X z płyty z grą, uruchamiam grę: włącza się filmik-reklamówka Ubisoftu* i.... i jebut, wyskakuje komunikat " Wystąpił problem z aplikacją Silent Hunter...."

Mój komp: Celeron 1700 MHz, 512 RAM, GeForce FX 5200, Windows XP Professional.

Help me!

* Z ostatniej chwili - przed reklamówką pojawia się komunikat "Aplikacja DLL D:\WINDOWS\system32\acfilter.ax nie jest poprawnym obrazem systemu Windows NT"
Narsil
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 3.000 BRT

Dołączył(a): 03.07.07, 16:07

Postprzez piechcik » 05.07.07, 11:29

Witam!
Miałem podobny problem z grą, mi też po uruchomieniu gry włączał sie filmik, a zaraz po nim wyskakiwał błąd. Ja usunąłem z gry filmiki początkowe i pomogło. Obawiam się jednak, że Twój problem polega zupełnie na czymś innym.... No cóż GeForce FX 5200 to słaba karta i niezbyt nadaje się ona do gier.
piechcik
Oberleutnant zur See
 
Tonaż: 287.000 BRT

Dołączył(a): 12.02.07, 19:55

Postprzez Narsil » 05.07.07, 11:34

Hoom... o tym to ja wiem. ;) Ale:

primo - wcześniej miałem pirata. :(((( Który działał na takim samym sprzęcie

secundo - po instalacji pojawia się standardowe dla "Ubisyfftu" okienko z skanem sprzętu - wg. niego taka karta wystarczy.
Narsil
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 3.000 BRT

Dołączył(a): 03.07.07, 16:07

Postprzez Rabed » 05.07.07, 12:01

Może pomoże re instalacja Windowsa :)
Rabed
Oberfähnrich zur See
 
Tonaż: 80.000 BRT

Dołączył(a): 27.10.06, 20:47
Lokalizacja: Szczecin

Postprzez driver134 » 05.07.07, 12:46

Zaktualizuj sterowniki do k. graf
driver134
Kapitänleutnant
 
Tonaż: 354.000 BRT

Dołączył(a): 12.12.06, 19:05
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Narsil » 05.07.07, 12:47

Nieaktualne - skasowanie intra pomogło - gra działa jak złoto, mruczy jak kot. :) THX Piechcik!
Narsil
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 3.000 BRT

Dołączył(a): 03.07.07, 16:07

Postprzez romanK » 20.08.07, 20:33

Witam !
To mój pierwszy post na tym Forum, choć czytam Was od dawna.
Nie sądziłem, że zacznę od tego typu tematu, ale cóż.

Mam niestety podobny problem jak kolega Narsil.
Gram w SH III już od dwóch lat, gra jest oczywiście oryginalna, i nie wiem, dlaczego nagle pojawiły się problemy.
Po wyświetleniu intra wyrzuca mnie na pulpit.
Zgodnie z sugestiami wywaliłem intro z katalogu gry i nic.
Komputer jest wystarczająco mocny na SH IIII, więc ten problem także odpada, nie mam pojęcia, co zrobić?
Proszę o jakieś sugestie!
romanK
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 18.000 BRT

Dołączył(a): 20.08.07, 19:30

Postprzez Marriano » 22.08.07, 23:16

Popróbujcie z Direct X'ami. Nie zawsze ten z płyty musi działać, ponieważ trzeba (czasami) dobrać odpowiedni Direct X do karty graficznej, którą posiadamy.
Podobny problem do dziś dzień jest z FIFĄ 2006. U niektórych ta gra chodzi bez kłopotu, a u niektórych dopiero bo zainstalowaniu kombinacji starych Direct X'ów z nowymi. Są też luzie, którzy nie mogą w ogóle uruchomić tej gry pomimo sprzętu z wyższej półki i aktualnego, bądź zalecanego oprogramowania/Direct'ów.
Na tym forum raczej nie ma opisanej procedury postępowania z tym problemem, więc polecam szukać rozwiązania gdzieś w rozległej sieci :wink:
Marriano
Oberfähnrich zur See
 
Tonaż: 96.000 BRT

Dołączył(a): 18.03.06, 00:19
Lokalizacja: W-wa

Postprzez romanK » 24.08.07, 21:04

Dzięki za podpowiedź, niestety, to chyba nie jest przyczyna moich problemów.
Fakt, że wymieniłem niedawno kartę grafiki (na NVIDIA GF 7600 GS) i zwiększyłem ilość pamięci z 512MB do 1GB.
Rzecz w tym, że na tym sprzęcie, który obecnie posiadam grałem w SH III przez dobry miesiąc.
Cieszyłem się nawet, że gra chodzi płynniej, a tu taki babol.
No nic, poszukamy właściwego Direct X'a.
romanK
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 18.000 BRT

Dołączył(a): 20.08.07, 19:30

Postprzez Matey » 25.08.07, 06:33

witam wszystkich podwodniakow :) czytam forum od 2 lat ale dopieto teraz mam problem

podpinam sie pod ten temat by nie zakladac nowego :wink:
a teraz problem
ostatnio podmienilem sobie dzwieki GWX od niejakiego Poul z subsim i gdy koncze kariere i wychodze do menu to nagle wywala mi komunikat ze SH3 wygonal jakas niezgodna operacje i zostal zamkniety i tu moja prosba czy moglby ktos podeslac mi na pm plik amb_SubmarineInterior gdyz czuje ze to on za wszystko odpowiada a sciagac ponownie GWX to troche mija sie z celem

z gory dziki za pomoc :)
Matey
Oberfähnrich zur See
 
Tonaż: 76.000 BRT

Dołączył(a): 20.08.07, 18:57
Lokalizacja: Tychy

Postprzez grallmn » 25.08.07, 16:49

romanK napisał(a):wymieniłem niedawno kartę grafiki (na NVIDIA GF 7600 GS)


a jaką kartę miałeś przedtem? Też na Nvidii czy coś innego?
grallmn
Leutnant zur See
 
Tonaż: 157.000 BRT

Dołączył(a): 23.09.05, 22:18
Lokalizacja: Londyn

Postprzez romanK » 25.08.07, 21:04

Miałem Radeona 9600 ProUltra 128Mb (Gigabayta),
działał bez problemów w SH II , SH III i innych symulatorach.
Zastanawiam się teraz czy nie wrócić do poprzedniej konfiguracji?
romanK
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 18.000 BRT

Dołączył(a): 20.08.07, 19:30

Postprzez grallmn » 26.08.07, 12:40

Czy wogóle odinstalowywałeś sterowniki ATI? Czy poprostu wsadziłeś inną grafe i zainstalowałeś stery Nvidii?
grallmn
Leutnant zur See
 
Tonaż: 157.000 BRT

Dołączył(a): 23.09.05, 22:18
Lokalizacja: Londyn

Postprzez romanK » 26.08.07, 14:55

Tak, oczywiście odinstalowałem sterowniki ATI, następnie zainstalowałem stery Nvidii.
Tak jak napisałem wcześniej grałem na takim zestawie (11 misji) i w trakcie dwunastej, po kilkudniowej przerwie w graniu, nieoczekiwanie, nie byłem w stanie uruchomić gry.
Zastanawiałem się nawet, czy nie jest to wina uszkodzonego nośnika, sprawdziłem, okazuje się, że nie.
Zastanawiam się nad reinstalacją Windows-a, bo wgrywanie innych Direct X-ów nie pomogło.
romanK
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 18.000 BRT

Dołączył(a): 20.08.07, 19:30

Postprzez grallmn » 26.08.07, 15:48

Poprostu odinstaluj sobie SH3 i zainstaluj od nowa. Możliwe, że jest błąd w którymś pliku w grze. Może robiłeś w owym czasie jakieś modyfikacje: dogrywanie/usuwanie modów, patchy etc. Skopiuj sobie najpierw savy z Moje dokumenty :-)

Jak nie pomoże to odinstaluj karte graficzną, zrestartuj kompa i zainstaluj ją od nowa.
Nie ma sensu reinstalować Windozy. Nie sądze że to sprawa Directx.
grallmn
Leutnant zur See
 
Tonaż: 157.000 BRT

Dołączył(a): 23.09.05, 22:18
Lokalizacja: Londyn


Posty: 15 • Strona 1 z 1

Powrót do SH III



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości