1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Problem z nawigacją

Moderatorzy: Jatzoo, dragonfly

Posty: 6 • Strona 1 z 1

Problem z nawigacją

Postprzez pawelll » 28.05.09, 15:20

Witam
Mam problem z wyznaczaniem kursu kompletnie się na tym nie znam,wiem jak obrać kurs N,S,W,E ale jak zaznaczyć na kompasie lub mapie kurs SSE? prosze o szczegółowe instrukcje jak to zrobić bo kompletnie nie wiem

Pozdrawiam
pawelll
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 5.000 BRT

Dołączył(a): 25.05.09, 23:55

Re: Problem z nawigacją

Postprzez Wojtek7060 » 28.05.09, 16:58

Też jestem początkujący ale już trochę załapałem,tylko że nie wiem o co ci dokładnie chodzi:
-wyznaczanie trasy na mapie(nawigacja) do wyznaczenia używasz ikony 3 od lewej strony na panelu,klikasz lewym p.myszy a prawym kończysz zaznaczanie
-ja prawie nie używam ręcznego kierowania u-bootem więc na początek używaj tylko mapy(moja rada)
-kierunki N,W,S,E są chyba oczywiste :D
-a co do manualnego sterowania ucz się ,,na pałę"(metoda prób i błędów),ja tak się nauczyłem.
Jeśli masz jakiś łatwy sposób na trafienie okrętu w ruchu to daj znać!
Wojtek7060
Oberfähnrich zur See
 
Tonaż: 54.000 BRT

Dołączył(a): 27.05.09, 14:56

Re: Problem z nawigacją

Postprzez pawelll » 28.05.09, 18:03

Już załapałem jak obierać wyznaczone kierunki :D
Ja też jestem początkujący i nie mam zielonego pojęcia jak trafić w ruchomy cel,ledwo trafiam w stojący w miejscu,pewnie dlatego że nie korzystam z wspomagacza celu próbuje sam wyznaczyć cel torpedzie ale nie za bardzo mi to idzie,no ale praktyka czyni mistrza :D
Mam jeszcze jedno pytanie jaką masz wersje gry polską czy angielską?
pawelll
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 5.000 BRT

Dołączył(a): 25.05.09, 23:55

Re: Problem z nawigacją

Postprzez Wojtek7060 » 28.05.09, 20:09

Grałem trochę na Polskiej(spolszczenie)ale była niewyraźna czcionka i teraz mam angielską,jednak to nie problem bo wszystko rozumiem.Mój jedyny problem techniczny to karta graficzna-GeForce 4 MX 440(o zgrozo...) i mam brzydką wodę.Jakiego U-boota używasz bo ja U-6 i nawet gdy będę miał możliwość zmienienia go na lepszy to tego nie zrobię(uwielbiam ten okręt).Zagraj w Dangerous Waters.
Wojtek7060
Oberfähnrich zur See
 
Tonaż: 54.000 BRT

Dołączył(a): 27.05.09, 14:56

Re: Problem z nawigacją

Postprzez pawelll » 28.05.09, 22:05

Ja mam gf8500 gt i rewelacji nie ma tnie mi się podczasz wybuch statku,jeszcze nie mam ulubionego U BOOT-A bo niedawno skonczyłem akademie :D musiałem sobie przyswoić podstawy, no ale jutro zaczynam normalną grę :D
pawelll
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 5.000 BRT

Dołączył(a): 25.05.09, 23:55

Re: Problem z nawigacją

Postprzez Shakatan » 01.06.09, 02:34

Wydrukuj i powieś na ścianie ;)

ObrazekObrazek

Pozdrawiam
Shakatan
Shakatan
Leutnant zur See
 
Tonaż: 101.000 BRT

Dołączył(a): 19.02.06, 17:30
Lokalizacja: Katowice


Posty: 6 • Strona 1 z 1

Powrót do SH III



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron