1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Power torped

Moderatorzy: Jatzoo, dragonfly

Posty: 23 • Strona 1 z 1

Power torped

Postprzez shalashaska » 10.04.07, 19:50

Mam kłopot z angielskim i na subsim nie umiem znaleść porady jak podnieść efektywność torped.Dość często muszę zużyć dwie bądź trzy torpedy na jakiś medium.Gram na GWX.dziękuję za pomoc.
shalashaska
Leutnant zur See
 
Tonaż: 127.000 BRT

Dołączył(a): 21.03.07, 18:32

Postprzez wibwk » 10.04.07, 22:43

Użyj mocy
A tak na poważnie jeśli już koniecznie musisz to SH3MiniTweakera
wibwk
Kapitänleutnant
 
Tonaż: 360.000 BRT

Dołączył(a): 09.02.06, 18:21

Postprzez Wojtek15 » 01.10.07, 19:51

Moc torped - chodzi o szybkość?
Wojtek15
Leutnant zur See
 
Tonaż: 193.000 BRT

Dołączył(a): 29.09.07, 09:13
Lokalizacja: 200m pod powierzchnią wody

Postprzez rico31 » 01.10.07, 23:09

Nie szybkośc tylko efektywnośc podczas strzelania, o to mu chodzi.
Ja strzelam kontaktowymi zaraz za pomostem, a głebokośc ustawiam na 4 metry, przeważnie po jednej tonie taki tanker lub C2, ale nie zawsze.
Zaraz po pierwszym trafieniu puszczam drugą torpedę dla pewności.
W multi jak grałem to 4 torpedy byało mało na tankowca nieraz, to dopiero człowieka dobija :twisted:
rico31
Leutnant zur See
 
Tonaż: 135.000 BRT

Dołączył(a): 20.07.05, 19:26

Postprzez evan82 » 26.11.07, 14:26

Jeżeli chodzi o C2 to celuj na wysokości malej nadbudówki na mostku, na której jest flaga. Nastaw na 0,5m pod kadłub, lub na 6,5m na kontakt. Strzał pod jak najbardziej zbliżonym kontem do prostego. Słabymi punktami niewypełnionych ropą tankowców są okolice rufowej nadbudówki (maszynownia). Wal nieco przed kominem, w przypadku T2 bardziej pomiędzy rufowa nadbudówką , a pierwszym przed nią niewysokim masztem i będzie oki. Jest tylko jak zawsze jedno ale: dobrze celuj! :)
evan82
Kapitän zur See
 
Tonaż: 921.000 BRT

Dołączył(a): 03.11.07, 01:11
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Raff » 26.11.07, 15:05

Nie wystarczy podać link?
http://www.ubootwaffe.pl/forum/viewtopic.php?t=368
a dokładniej Full Vulnerability Mod. To samo tyle że dla wszystkich statków, moim zdaniem niepotrzebne.
Raff
Leutnant zur See
 
Tonaż: 195.000 BRT

Dołączył(a): 22.10.06, 08:30

Postprzez evan82 » 26.11.07, 15:10

Raff napisał(a):Nie wystarczy podać link?
http://www.ubootwaffe.pl/forum/viewtopic.php?t=368
a dokładniej Full Vulnerability Mod. To samo tyle że dla wszystkich statków, moim zdaniem niepotrzebne.


Na tym się nauczyłem. Fakt! :P
Ale co do C2 (Medium Merchant) celujcie tak jak pisałem wyżej (Mała nadbudówka z flagą nad mostkiem w skazuje najlepszy punkt celowania). Tego nie pokaże nawet mod.
evan82
Kapitän zur See
 
Tonaż: 921.000 BRT

Dołączył(a): 03.11.07, 01:11
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez turbokrecik » 31.12.07, 18:07

A jak rozpoznać tankowiec wypełniony ropą od pustego? Może to głupie pytanie ale ja naprawdę nie wiem.
turbokrecik
Oberfähnrich zur See
 
Tonaż: 61.000 BRT

Dołączył(a): 30.11.07, 20:59

Postprzez evan82 » 31.12.07, 18:11

Witam! W wersji podstawowej gry po wybuchu. Rozrywało go od razu jak dostał torpedę. Te płynące z ameryki do europy zawsze prawie są pełne ropy, a i tak nie zawsze wybuchają. Jednak na pewno te płynące w odwrotnym kierunku, czyli np, z Anglii do Ameryki są najczęściej puste.
W podstawowej wersji gry np. w konwoju z USA do Anglii tankowce prawie od razu wybuchały. Te które płynęły w odwrotna stronę np. z Anglii na Halifax, trzeba było już trafić w kotłownię. Pozdrawiam. :D
Ostatnio edytowano 31.12.07, 18:19 przez evan82, łącznie edytowano 2 razy
evan82
Kapitän zur See
 
Tonaż: 921.000 BRT

Dołączył(a): 03.11.07, 01:11
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez pw524 » 31.12.07, 18:11

Chyba tylko skąd dokąd płynie :D . Nie sądzę żeby SH był już tak mądry żeby różnicować zanurzenie. Ale może się mylę :D .
pw524
Kapitänleutnant
 
Tonaż: 337.000 BRT

Dołączył(a): 02.12.07, 18:10
Lokalizacja: Lublin

Postprzez dragonfly » 31.12.07, 18:13

Pamiętajcie tylko że eksploduje nie paliwo, ale jego opary, więc paradoksalnie najbardziej podatnymi na eksplozję są tankowce wypełnione paliwem tylko częściowo, albo wręcz puste. Tylko czy gra to uwzględnia?
dragonfly
Kapitän zur See
Kapitän zur See
Moderator Team
 
Tonaż: 800.000 BRT

Dołączył(a): 22.09.03, 12:42
Lokalizacja: Żagań

Postprzez evan82 » 31.12.07, 18:17

dragonfly napisał(a):Pamiętajcie tylko że eksploduje nie paliwo, ale jego opary, więc paradoksalnie najbardziej podatnymi na eksplozję są tankowce wypełnione paliwem tylko częściowo, albo wręcz puste. Tylko czy gra to uwzględnia?


Tak to prawda, ale jednak pełny tankowiec eksplodował o wiele szybciej niż pusty. Puste tankowce jak pisze Bernard Edwards miały szczególna zdolność "przyjmowania wielu torped". No również dla tego, że były puste.
To tak jak na drobnicowcach. Przecież to nie węgiel sie zapala i eksploduje najbardziej ale pył węglowy. Pozdrawiam. :D
Poza tym paliwo zapala sie od wybuchu np. torpedy i potem dochodzi do eksplozji oparów.
Ostatnio edytowano 31.12.07, 18:21 przez evan82, łącznie edytowano 2 razy
evan82
Kapitän zur See
 
Tonaż: 921.000 BRT

Dołączył(a): 03.11.07, 01:11
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez pw524 » 31.12.07, 18:20

Irytujące jest to jak taki dostaje dwie torpedy i odpływa jak by nigdy nic.
pw524
Kapitänleutnant
 
Tonaż: 337.000 BRT

Dołączył(a): 02.12.07, 18:10
Lokalizacja: Lublin

Postprzez evan82 » 31.12.07, 18:22

pw524 napisał(a):Irytujące jest to jak taki dostaje dwie torpedy i odpływa jak by nigdy nic.


No czytałem relacje o takich z czasów wojny co dostały i 4 lub 5 i utrzymywały się na wodzie.
evan82
Kapitän zur See
 
Tonaż: 921.000 BRT

Dołączył(a): 03.11.07, 01:11
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez pw524 » 31.12.07, 18:29

Musieli nieżle kląć, można by tym obdzielić ze dwa inne. :D
pw524
Kapitänleutnant
 
Tonaż: 337.000 BRT

Dołączył(a): 02.12.07, 18:10
Lokalizacja: Lublin

Postprzez turbokrecik » 31.12.07, 20:17

Po kierunku w którym płynie powiadacie? A jak śmiga po kanale La Manche na północ to co? Pusty czy pełny?
turbokrecik
Oberfähnrich zur See
 
Tonaż: 61.000 BRT

Dołączył(a): 30.11.07, 20:59

Postprzez evan82 » 31.12.07, 20:22

Na północ? Wówczas nie wiem. Chodziło mi raczej o te płynące w konwojach, amerykany i tomki.
Ja nie mam GWX.
Poza tym na północ po La Manche. Z Francji okupowanej przez Niemców do Anglii? Nie wiem.
evan82
Kapitän zur See
 
Tonaż: 921.000 BRT

Dołączył(a): 03.11.07, 01:11
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Marriano » 31.12.07, 20:39

Historia historią, a gra grą. Jak się trochę pogra w SH3, to wiadomo w jakie miejsce strzelać (ale nie zawsze). Przy atakowaniu konwojów staram się marnować jak najmniej torped na jeden statek. C2 - jedna torpeda, C3 - dwie bądź jedna, inne statki - ... różnie, zależy od mojego humoru, T2, T3 - po jednej, celując za rufową nadbudówką. To miejsce w grze jest wrażliwe i tankowce toną najczęściej po jednym trafieniu. Choć tu zasady nie ma i zdarzało się - bardzo rzadko - że tank potrzebował nawet trzech trafień. Mimo wszystko atakując T2 i T3 daję najpierw jedną torpedę... nie jestem rozrzutny ;)
Marriano
Oberfähnrich zur See
 
Tonaż: 96.000 BRT

Dołączył(a): 18.03.06, 00:19
Lokalizacja: W-wa

Postprzez evan82 » 31.12.07, 20:48

Marriano napisał(a):Historia historią, a gra grą. Jak się trochę pogra w SH3, to wiadomo w jakie miejsce strzelać (ale nie zawsze). Przy atakowaniu konwojów staram się marnować jak najmniej torped na jeden statek. C2 - jedna torpeda, C3 - dwie bądź jedna, inne statki - ... różnie, zależy od mojego humoru, T2, T3 - po jednej, celując za rufową nadbudówką. To miejsce w grze jest wrażliwe i tankowce toną najczęściej po jednym trafieniu. Choć tu zasady nie ma i zdarzało się - bardzo rzadko - że tank potrzebował nawet trzech trafień. Mimo wszystko atakując T2 i T3 daję najpierw jedną torpedę... nie jestem rozrzutny ;)


Ja tak samo. Jeżeli natomiast płynie z ameryki do anglii w konwoju to daje w śródokręcie i wystarcza. Na ogół zawsze wybuchają. Ale powtarzam,że ja gram na podstawowej wersji gry.
evan82
Kapitän zur See
 
Tonaż: 921.000 BRT

Dołączył(a): 03.11.07, 01:11
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Marriano » 31.12.07, 21:24

Ja także gram na podstawowej, bo mój komp nie udźwignąłby GWXa. No i należy wspomnieć, że strzelam pod kil celu... jakieś 1m, 2 m pod kil, co w grze jest do zrobienia, bo w rzeczywistości strzelano trochę głębiej.
Marriano
Oberfähnrich zur See
 
Tonaż: 96.000 BRT

Dołączył(a): 18.03.06, 00:19
Lokalizacja: W-wa

Postprzez evan82 » 31.12.07, 21:33

Marriano napisał(a):Ja także gram na podstawowej, bo mój komp nie udźwignąłby GWXa. No i należy wspomnieć, że strzelam pod kil celu... jakieś 1m, 2 m pod kil, co w grze jest do zrobienia, bo w rzeczywistości strzelano trochę głębiej.


Jeżeli chodzi o T3 to możesz zaryzykować i nastawić na magnet ale na głębokość ok 8m (on ma chyba 10,7 m zanurzenia), przy celowaniu w tylną kotłownię pod mostkiem, ale trzeba dobrze mierzyć.
Dobre na duży sztorm, ponieważ wówczas linia zanurzenia tankowca strasznie się zmienia.
Przy takim nastawie natomiast, albo walnie idealnie w kotłownię albo tuż pod nią.
Wiem, można także zaryzykować nastawę na głębiej dla sztormu, ale jeżeli torpeda wpłynie pod kadłub w momencie kiedy cel będzie wysoko uniesiony nad fale, to uszkodzenia będą mniejsze.
Ale złotego środka nie ma. Pozdrawiam. :D
evan82
Kapitän zur See
 
Tonaż: 921.000 BRT

Dołączył(a): 03.11.07, 01:11
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Marriano » 31.12.07, 21:45

Karl Fenchel napisał(a):Przy takim nastawie natomiast, albo walnie idealnie w kotłownię albo tuż pod nią.


hehe... dobry patent ;) wypróbuję jak zainstaluję SH bo już z rok w niego nie grałem :cry: na razie jestem na przepustce i nie wypływam na patrole ;)

pozdr Karl.
Marriano
Oberfähnrich zur See
 
Tonaż: 96.000 BRT

Dołączył(a): 18.03.06, 00:19
Lokalizacja: W-wa

Postprzez Wojak » 31.12.07, 23:50

ja tam zawsze daje magnetyka pod kil mniej wiecej na wysokosci kolowni albo srodka okretu - albo wybuchnie (sposob 1), albo przelamie sie na pol (sposob 2) Raz walilem magnetyka pod kil na C2 i przelamal sie na pol nawet nie plonac :D Aha a najbarciej czlowieka denerwuje jak np. : podchodzi sie do konwoju i celuje we frachtowce liberty albo victory (po 43) i ten przyjmuje torpede, zwalnia i powoli odchodzi od konwoju, a ty wtedu widzisz T3 i sie nim zajmujesz a pozniej po skonczeniu sie torped odplywasz od konwoju i patrzysz na bezbronne frachtowce a tu nie ma czym strzelac! :D No chyba ze masz dzialo pokladowe i nie ma sztormu :)

Pozdro
Wojak
Fähnrich zur See
 
Tonaż: 24.000 BRT

Dołączył(a): 08.08.07, 13:49
Lokalizacja: Beuthen/Obersleisen


Posty: 23 • Strona 1 z 1

Powrót do SH III



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron