Brak pamieci?
Moderatorzy: Jatzoo, dragonfly
• Strona 1 z 1
Brak pamieci?
Witam.
Chcialem sobie pograc w cos klasycznego, wiec sciagam Command: Aces of The Deep, ustawiam zgodnosc z win 98, odpalam, tworze kariere, wruszam na patrol. I teraz tak - minal filmik jak wyplywam z doku i wyskakuje mi blad : Not enaught memory, 32[costam] bytes required. Wiem co to znaczy, ale na partycji mam wolne 12GB, mam 1024 mb ram (z czego podczas sesji zrzera mi system itd. jakies 200mb), troche dziwne... Wie ktos co trzeba zrobic?
Chcialem sobie pograc w cos klasycznego, wiec sciagam Command: Aces of The Deep, ustawiam zgodnosc z win 98, odpalam, tworze kariere, wruszam na patrol. I teraz tak - minal filmik jak wyplywam z doku i wyskakuje mi blad : Not enaught memory, 32[costam] bytes required. Wiem co to znaczy, ale na partycji mam wolne 12GB, mam 1024 mb ram (z czego podczas sesji zrzera mi system itd. jakies 200mb), troche dziwne... Wie ktos co trzeba zrobic?
- Wojtek15
- Tonaż: 193.000 BRT
Re: Brak pamieci?
Z jakiej strony pobrałeś CAOTD?
- Wojtek7060
- Tonaż: 54.000 BRT
Chłopie to było jakieś półtora roku temu, nie pamiętam już
. "Szukajcie a znajdziecie".
Pozdrawiam

Pozdrawiam
- Wojtek15
- Tonaż: 193.000 BRT
Mam ten sam problem z brakiem pamięci w module subsim.exe. Miałem dwie wersje jedną z hiszpańskim manualem drugą normalną. Ściągnąłem nawet demo ze strony sierry i teżten błąd wywala
A pamiętam że jak kiedyś CAOD był na stronce home of the underdogs, to śmigał bez problemu. Generalnie AOD w dosboxie hula aż miło, ale człowiek się przyzwyczaja do dobrego (vide poprawiony interfejs).

- thaom
- Tonaż: 1.000 BRT
Ja również przerabiałem ten temat. Lubię CAOTD na tyle, że przez długi czas nie odpuszczałem. Problem polega na tym, że macie ... za nowe komputery. Tak, to nie żart. Gra potrafi zliczyć do 1024 Mb RAM-u, a jeśli macie więcej, nie umie sobie z tym poradzić. Pocieszę Was. Jest na to sposób. Musicie poszukać programu typu VirtualBox, w którym tworzycie wirtualną maszynę. Prawda, trzeba wydzielić na to kawałeczek dysku, wrzucić jakiś system, ale możemy wówczas konfigurować dowolny komputer (np z procesorem 100 czy 200 mhz, 32 Mb RAM-u i 32 Mb pamięci grafiki). Ustawiamy parametry maszynki, którą stary dobry CAOTD zna, instalujemy grę na dysku w wirtualnej maszynie i cieszymy się grą. Mam nadzieję, że pomogłem. Sposób sprawdzony, ja właśnie w ten sposób gram i mam nadzieję, że i Wam się to uda. Wiem, że mimo fajerwerków graficznych w SH5 najlepszymi tytułami o U-bootach są nadal AOD i SH3, więc nie dziwię się, że wciąż jest spore grono osób chcących zagrać w starego dobrego AOD (sam do nich należę).
- Zbik
- Tonaż: 6.000 BRT
• Strona 1 z 1
Powrót do Command: Aces Of The Deep